A szlovák rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást, miután az betört egy építés alatt álló házba, és kegyetlen módon végzett a tulajdonos kutyájával is - számolt be az esetről a Paraméter felvidéki hírportál. Figyelem, a beszámoló az állatkínzásról készült megrázó rendőrségi fotót is tartalmazza.

Azt írták, hogy a megdöbbentő eset hétfőn vagy kedden éjszaka történt Alsókörtvélyesen (Varannói járás). Rendőrségi információk szerint az ismeretlen elkövető az építés alatt álló családi házba azután jutott be, hogy felfeszítette a garázsajtót.

A betörő elvitt mindent, amit csak látott: sarokcsiszolókat, elektromos fúrógépeket, töltőket, 55 méternyi kábelt és egy szerszámkészletet is. A zsákmánya értéke kb. 350 eurónak (125 ezer forint) felel meg.

Ezzel viszont nem elégedett meg az elkövető. Kiment az udvarra, a kutyaháztól eloldotta a kikötött tacskót, és a ház mögé vitte, ahol azt egy fára felakasztotta.

Az állat szörnyű kínok közepette elpusztult.

A varannói rendőrség magánlaksértés, lopás és különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzás ügyében indított eljárást, amiért az elkövetőt minimum ötéves szabadságvesztés fenyegeti.