Hatvan éve feladta magát postán egy ládában, most a segítőit keresi

Brit gazdaság, Nagy-Britannia, Királyi Posta
Mailbags are transported at the Royal Mail Distribution centre in Glasgow in what is traditionally the busiest day of the year for mail in the run up to Christmas on December 15, 2016. / AFP PHOTO / Andy Buchanan
Vágólapra másolva!
Hatvan éve feladta magát egy ládában, hogy Ausztráliából hazarepülhessen Angliába: a honvágytól szenvedő egykori kamasz most azt a két ír férfit keresi, akik egykor vakmerő tervében segítetek neki.
Vágólapra másolva!

A Cardiffban élő, 75 éves Brian Robson a The Guardian brit napilapnak mesélte el a 60 éve nagy port kavart esetet.

Felpakolta a ládát párnákkal, étellel és itallal

A walesi férfi felidézte, hogy 19 évesen, 1965-ben a Victorian Railways vasúttársaságnál dolgozott Ausztráliában. Havonta 40 fontot keresett, de egy repülőjegy 700 fontba került szülőföldjére, Nagy-Britanniába.

Annyira gyötörte a honvágy, hogy kétségbeesett ötlete támadt:

vásárolt egy kis hűtőszekrény méretű faládát, felpakolta párnával, étellel, itallal és egy Beatles-könyvvel, majd két ír férfit kért meg arra, hogy leszögezzék a láda fedelét, hogy rakományként fel lehessen adni a Quantas légitársaság Melbourne-ből Londonba tartó járatára.

Robson elmondta, hogy segítőinek sajnos csak a keresztnevét tudja: John és Paul, de szeretné megtalálni őket, hogy ismét köszönetet mondhasson nekik.

Szeretné őket meghívni egy italra

Pedig a kaland félresiklott: a láda nem fért fel a londoni járatra, ezért egy másik géppel Los Angelesbe küldték, ahol a vámhatóságok felfedezték a potyautast.

A korabeli lapok is beszámoltak Robson ügyéről.

A kamaszt az FBI is kihallgatta, majd feltették egy utasszállító gépre és hazaküldték Londonba.

Robson elmondta, hogy levélben megköszönte a két írnek a segítséget, de nem válaszoltak neki. Ennyi idő után azonban mégis szeretné meghívni őket egy italra.

A BBC-nek nyilatkozva utólag elismerte, hogy ostobaság volt a ládás utazás ötlete.