Joe Biden elnöksége soha nem látott migránsválságot hozott az Egyesült Államoknak

migration Horizontal Honduran migrants, part of a caravan heading to the US, walk in Entre Rios, Guatemala, after crossing the border from Honduras, on October 1, 2020. - A new caravan, of at least 5,000 people, left San Pedro Sula on Wednesday midnight i
Guatemala két hete nyitotta meg a határait
Vágólapra másolva!
Az amerikai határőrség beszámolója szerint március hónapban összesen 172 ezer migránssal találkoztak az Egyesült Államok déli határánál, ami 71 százalékos növekedést jelent februárhoz képest. Joe Biden ahelyett, hogy vállalná a felelősséget, inkább Donald Trumpot hibáztatja a most kialakult helyzetért, a probléma kezelésével pedig alelnökét, Kamara Harrist bízta meg, aki viszont az elmúlt hetekben semmit sem tett.
Vágólapra másolva!

A 172 ezer migráns közül a döntő többség egyedülálló, felnőtt férfi volt, azonban jelenleg rajtuk kívül közel 19 ezer felügyelet nélkül maradt gyermeket is nyilvántartanak a hatóságok. Az utóbbi adat a kétszerese a februáriaknak, míg a migránsok száma közel 72 ezerrel nőtt egy hónap leforgása alatt.

Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata elnöke viszont továbbra sem képes beismerni, hogy krízishelyzet alakult ki, ő inkább "kihívásként" jellemzi azt, hogy az ország déli határát valósággal elárasztották a migránsok.

Mindez nemcsak hatalmas egészségügyi válság a jelenleg is tomboló koronavírus-járvány miatt, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, mivel ekkora tömeg átvilágítása lehetetlen.

Illusztráció Forrás: AFP/Johan Ordonez

Ráadásul, miután Joe Biden felrúgta az Egyesült Államok és Mexikó közötti megállapodást, Mexikó nem hajlandó befogadni azokat a családokat és felnőtteket, akiket nem engednek be Amerikába.

Donald Trump elnöksége alatt több jogi gátja is volt az illegális migrációnak, ezeket viszont a demokraták sorra döntötték le, most pedig a korábbi vezetést okolják saját hibáik miatt.