Körülbelül két tucat majom szökött meg csütörtökön egy délnyugat-németországi állatkertből. Szinte egy fél napot töltöttek a közeli erdőben, mielőtt befogták volna őket - számolt be az esetről az ABC NEWS.

A Stuttgártól délnyugatra, a svájci határhoz közeli Löffingen állatkertjének Berber makákói csütörtök reggel döntöttek úgy, hogy kirándulnak egyet. Az eltűnésüket az egyik gondozó jelentette az állatkert vezetésének, akik egyelőre nem tudták megmondani, hogyan tudott észrevétlenül megszökni 20-nál is több majom.  

Körülbelül két tucat makákó szökött meg csütörtökön a Löffingeni Állatkertből (illusztráció).Forrás: Michael Schwarzenberger / Pixabay

Egyelőre csak feltételezik, hogy a majomházhoz közeli átépítési munkálatok közben keletkezhetett valamilyen rés. Nem sokkal a szökés észlelése után a rendőrségre, és az állatkertbe is befutott pár hívás azzal, hogy csapata verődött, a napsütésben sütkérező majmokat láttak a pár kilométerre található erdő szélén. Amikor a helyszínre kiértek a rendőrök, valamint az állatbefogó szakemberek, a makákók menekülőre fogták, a legtöbbjük a fákon kötött ki. Végül csak késő estére sikerült valamennyit befogni, és visszavinni az eredeti otthonukba, a majomházba.

Az Észak-Afrikában őshonos Berber makákókat csak estére sikerült összefogdosniuk a szakembereknek (illusztráció).Forrás: DPA/AFP/Pfeiffer Wulf

A Berber makákók egyébként az észak-afrikai Atlasz-hegységben őshonosak, de kisebb testű rokonaik megtelepedtek már Dél-Európa egyes részein is, főként Gibraltáron fordulnak elő nagyobb számban.