Agyonlőtt egy férfit egy fiatalember Párizs egyik legdrágább kerületében, egy oltóponttá átalakított magánkórház előtt. A kórház biztonsági őre, egy asszony, megpróbált segíteni, a gyilkos őt is meglőtte. A nő életveszélyben van, a bűnöző motorral elmenekült, a rendőrség egyelőre nem találja.

A BFM TV értesülése szerint Párizs egyik leggazdagabb részén, a 16. kerületi Henry-Dunant magánkórház gépkocsibehajtójánál egy férfi agyonlőtt egy másik férfit, és életveszélyesen megsebesített egy nőt.

A támadó többször rálőtt egy férfira, aki a helyszínen meghalt. Egy nő, aki a kórház biztonsági alkalmazottja, megsebesült, őt kórházba szállították.

A gyilkos motorral érkezett, és azzal is menekült el a helyszínről, a rendőrség keresi. A FranceInfo szerint a motoron nem volt rendszámtábla.

Oltóközpontként működik a kórház

A BFM hírtelevízió szerint az egyedül ékező bűnöző 

a már földön fekvő áldozatát többször fejbe lőtte,  ami inkább hasonlított egy bosszúból elkövetett kivégzésre, mintsem véletlenszerű lövöldözésre.
A környéket teljesen lezárták, az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, de a nyomozók egyelőre semmilyen részlettel nem szolgáltak.

A rendőrség lezárta a kórház környékétForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A magánkórház jelenleg a koronavírus elleni oltási kampány egyik párizsi oltóközpontja.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a motoron már várta egy férfi a gyilkost és együtt menekültek. Azaz, ketten voltak.