Agyonlőttek egy férfit Párizs egyik kórházi oltóközpontjánál, egy nő életveszélyesen megsérült

támadás lövés Párizs Henry Dunant kórház
French police cordon off the area near the Henry Dunant private hospital where one person was shot dead and one injured in a shooting outside the instituion owned by the Red Cross in Paris' upmarket 16th district on April 12, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Agyonlőtt egy férfit egy fiatalember Párizs egyik legdrágább kerületében, egy oltóponttá átalakított magánkórház előtt. A kórház biztonsági őre, egy asszony, megpróbált segíteni, a gyilkos őt is meglőtte. A nő életveszélyben van, a bűnöző motorral elmenekült, a rendőrség egyelőre nem találja.
Vágólapra másolva!

A BFM TV értesülése szerint Párizs egyik leggazdagabb részén, a 16. kerületi Henry-Dunant magánkórház gépkocsibehajtójánál egy férfi agyonlőtt egy másik férfit, és életveszélyesen megsebesített egy nőt.

A támadó többször rálőtt egy férfira, aki a helyszínen meghalt. Egy nő, aki a kórház biztonsági alkalmazottja, megsebesült, őt kórházba szállították.

A gyilkos motorral érkezett, és azzal is menekült el a helyszínről, a rendőrség keresi. A FranceInfo szerint a motoron nem volt rendszámtábla.

Oltóközpontként működik a kórház

A BFM hírtelevízió szerint az egyedül ékező bűnöző

a már földön fekvő áldozatát többször fejbe lőtte,

ami inkább hasonlított egy bosszúból elkövetett kivégzésre, mintsem véletlenszerű lövöldözésre.
A környéket teljesen lezárták, az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, de a nyomozók egyelőre semmilyen részlettel nem szolgáltak.

A rendőrség lezárta a kórház környékét Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A magánkórház jelenleg a koronavírus elleni oltási kampány egyik párizsi oltóközpontja.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a motoron már várta egy férfi a gyilkost és együtt menekültek. Azaz, ketten voltak.