Fegyverrel akart kirabolni és fojtogatott egy nőt a véletlenül lelőtt fekete férfi

Brooklyn Center, 2021. április 14. Tüntetők és rendőrök összecsapása a minnesotai Brooklyn Center rendőrfőkapitánysága előtt 2021. április 13-án. A tiltakozások azután robbantak ki, hogy egy rendőri igazoltatást követően lelőttek egy fekete bőrű fiatalt, akit közlekedési szabálysértés miatt állítottak meg. A 20 éves Daunte Wright ellen elfogatóparancs volt érvényben, de megpróbált elhajtani a helyszínről. Tim Gannon rendőrfőkapitány közlése szerint a rendőr az intézkedés során a sokkolója helyet véletlenül a lőfegyverét használta. MTI/EPA/Christian Monterrosa
Vágólapra másolva!
Folytatódnak a radikális baloldal erőszakos megmozdulásai a nagyobb amerikai városokban, annak ürügyén, hogy egy fehér rendőrnő véletlenül lelőtte a 20 éves Daunte Wrightot. A meghalt fekete férfi büntetett előéletéről folyamatosan újabb részletek kerülnek nyilvánosságra, a legfrissebb információk alapján fegyverrel akart kirabolni egy nőt, akit fojtogatott is. Az esetet követően a bíróság óvadék ellenében helyzete szabadlábra a férfit, de ő a törvényszék által kiszabott feltéteket több alkalommal megszegte, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Mindezek dacára a radikális baloldal „hősként és mártírként" ünnepli őt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, ismét erőszakos demonstrációk törtek ki az Egyesült Államok nagyvárosaiban egy fekete férfi halála miatt. A 20 éves Daunte Wrightot vasárnap véletlenül lőtte le egy 48 éves fehér rendőrnő, Kimberly Potter igazoltatás közben, Minneapolis egyik elővárosában, Brooklyn Centerben. Később kiderült, hogy

a fekete férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben lőfegyver illegális birtoklása miatt, a bíróságon is meg kellett volna jelennie, de nem ment el.

Daunte Wright Forrás: Hennepin County Sheriff’s Office

Az esetet kihasználva a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom és az Antifa utcára hívta szimpatizánsait, akik Brooklyn Centerben két alkalommal is megtámadtak egy rendőrkapitányságot, ezt követően pedig legalább 20 boltot kiraboltak. A megmozdulások átterjedtek előbb Minneapolisra, majd Seattle-re, Washingtonra, Portlandre és New Yorkra is.

A Daily Mail időközben újabb részleteket derített ki

a radikális baloldal „hőse és mártírja", az „új George Floyd", Daunte Wright büntetett előéletéről.

A brit napilap mindezeket rendőrségi forrásokkal és bírósági végzéssel tudja igazolni.

A bírósági vádirat alapján 2019. december 1-én az akkor 19 éves Daunte Wright egy barátja, a 18 éves Emajay Driver társaságában elment házibuliba két nőhöz, a Minnesota állambeli Osseo-ba. A házibuli végeztével a nők ki akarták tessékelni a fiúkat, de ők azt mondták, hogy nincs hol aludjanak, így végül maradhattak. Reggel az egyik nő elment dolgozni, a másik pedig egy közeli bankautomatából felvett 820 dollárt. Amikor hazaért, a két fiú követelni kezdte, hogy adja át nekik a pénzt.

A nő erre nem volt hajlandó, így Daunte Wright elővett egy lőfegyvert, hogy azzal kényszerítse „jobb belátásra".

Ám továbbra sem akarta a nő átadni a pénzt, helyette a melltartójába dugta és elkezdett sikoltozni. Wright ezt követően eldobta a fegyvert,

előbb befogta a nő száját, majd fojtogatni kezdte áldozatát.

Társa, Emajay Driver pedig ki akarta szedni a melltartóból a pénzt, de Wright egy pillanatra elengedte a nő száját, aki olyan hangosan sikoltozott, hogy a szomszédok is oda gyűltek, így a tettesek menekülőre fogták, a pénzt tehát nem sikerült elvinniük. A bántalmazott nő feljelentést tett a rendőrségen, ezt követően hamar elkapták Daunte Wrightot és Drivert, ügyészségi, majd bírósági szintre jutott az ügy.

A bíróság első fokon 100 ezer, másodfokon ezt korrigálva 40 ezer dollár óvadék ellenében feltételesen szabadlábra bocsájtotta Wrightot azzal a kikötéssel, hogy nem tarthat lőfegyvert, és tartózkodnia kell a drogoktól, illetve az alkoholtól.

A fojtogatott nő pedig távolságtartási végzést kért, így a bíróság feltételei között az is szerepelt, hogy nem keresi majd a volt áldozata társaságát.

2020 júliusában a bíróság azonban visszavonta az óvadék ellenében történő szabadlábra bocsájtást,

mivel Daunte Wright továbbra is illegálisan birtokolt fegyvert, egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot a törvényszék által kijelölt párfogó felügyelőjével és nem jelent meg április 2-án egy meghallgatáson.

Ezzel párhuzamosan ismét elfogadóparancsot adtak ki ellene, de nem sikerült elfogniuk.

Így következhetett be a vasárnapi tragédia.

Idén februárban a fekete férfinak pedig

kábítószerrel való kereskedelem miatt gyűlt meg a baja a minneapolisi rendőrséggel.

Ismét randalírozott a baloldal Daunte Wright lelövése miatt

Vasárnaphoz és hétfőhöz hasonlóan kedd este is utcára vonult a csőcselék több amerikai nagyvárosban a radikális baloldali Black Lives Matter és az Antifa felhívására – derül ki a Post Millennial cikkéből.

A radikális baloldal amerikai fellegvárában, Portlandben mintegy 100 fő randalírozott. A szélsőségesek

előbb tűzijátékokkal dobálták meg a rendőrségi szakszervezet székházát védőket, majd pedig felgyújtották az épületet.

A csőcselék és az Antifa Kalifornia állam fővárosában, Sacramentóban is utcára vonult,

egy őket filmező, egyébként fekete videóst pedig bántalmaztak.

Az Ohio állambeli Columbusban pedig

a rendőrség épületébe hatolt be a BLM helyi szervezete.

A texasi Dallasban a BLM egy éttermet foglalt el.

Dacára a bevezetett kijárási tilalomnak és a Nemzeti Gárda kivezénylésének, Daunte Wright lelövésének a közelében lévő rendőrkapitányságot Brooklyn Centerben a radikális baloldaliak ismét, immár harmadszor támadták meg.

Radikális baloldaliak Brooklyn Center rendőrfőkapitánysága előtt, 2021. április 13-án. Forrás: MTI/EPA/Christian Monterrosa

A Nemzeti Gárda a BLM és az Antifa aktivistáknak az épületbe történő bejutását viszont sikeresen megakadályozta.

A felvételek tükrében kijelenthető, hogy a radikális baloldali randalírozók a koronavírus miatt érvényben lévő járványügyi korlátozásokat ezúttal sem tartották be.

Ennek a ténynek és az általuk gyakorolt, nyílt fizikai erőszaknak az ellenére a Demokrata Párthoz kötődő sajtó ünnepli őket, akárcsak korábban a George Floyd mellett demonstrálókat.