Újabb rejtett kamerás videóval állt elő a Project Veritas nevű amerikai oknyomozó portál, amelyben ezúttal a CNN műszaki igazgatója, Charlie Chester beszél arról, hogy spekulációs propagandával támadták Donald Trump volt amerikai elnököt – derül ki a V4NA nemzetközi hírügynökség szemléjéből.

A Project Veritas által közzétett felvételeken Charlie Chester őszintén beszél arról, hogy hogyan buktatták meg Donald Trumpot propagandisztikus eszközökkel: Nézd, mit tettünk, mi [CNN] kitettük Trumpot. Teljes meggyőződéssel mondom, és 100 százalékban hiszem, hogy ha nem lenne a CNN, akkor nem tudom, hogy Trumpot leváltották volna - mondta, hozzátéve, hogy azért ment a CNN-be dolgozni, mert "ennek része akart lenni". 

Chester beszélt a módszereikről is. Elmondta, hogy Trump egészségügyi problémáit felnagyították. 
Trump keze remegett vagy valami, azt hiszem. Rengeteg orvost hívtunk be, hogy elmondjanak egy olyan történetet, ami csak spekuláció volt - hogy neurológiai problémái vannak és a végét járja. Olyan történetet készítettünk ott, amiről semmit sem tudtunk. Szerintem ez propaganda  - fogalmazott Chester. 

Arra a kérdésre, hogy Joe Biden egészségügyi állapotával foglalkoztak-e, az igazgató azt mondta, hogy szem előtt tartották ezt a kérdést is. Elmondása szerint bemutatták, ahogy Biden kocog, hogy ezzel is eltereljék a figyelmet a koráról, és azt sugallják, hogy egészséges. 

Az újságírónak az igazgató azt állította, hogy "nem lenne gondja" azzal, ha Biden meghalna, ugyanis szerinte Kamala Harris alelnök is megállná a helyét. 

Szóba került az is, amikor Biden többször is megbotlott az Air Force One lépcsőjén, Chester elmondása szerint röviden foglalkoztak az esettel, de nem verték nagy dobra.

A műszaki igazgató szerint a CNN a Trump-ellenes szavazókat is célba vette az éghajlatváltozásra összpontosítva, hozzátéve: "a félelem eladható".

Donald TrumpForrás: AFP/2021 Getty Images/Joe Raedle

Szerintem Covid-fáradtság van. Tehát, valahányszor megjelenik egy új történet, a CNN bele fog kapaszkodni. A szerkesztőségben már bejelentették, hogy - ha a nyilvánosság nyitott lesz rá - főleg az éghajlatra fogunk koncentrálni - jelentette ki, hozzáfűzve: "a jövőben az éghajlat kérdése kerül majd a középpontba".

"A következő dolgunk tehát felhívni a figyelmet a klímaváltozásra" - egyértelműsített Charlie Chester.

Állítása szerint ezt úgy fogják lebonyolítani, hogy folyamatosan az olvadó jeget és a felmelegedést mutogatják majd, és arról beszélnek, hogy ennek milyen hatásai lesznek a gazdaságra. A rejtett kamerás felvételből az is kiderül, hogy a CNN-nél a csatorna vezérigazgatója, Jeff Zucker dönti el, hogy miről lehet beszélni. Korábban a Project Veritasnak sikerült többórányi hangfelvételt szereznie Jeff Zucker szerkesztőségi eligazításairól.

Ezekből többek között az derült ki, hogy a CNN vezetői azt beszélik meg, hogy nem fognak Joe Biden és fia, Hunter Biden ukrán korrupciós ügyeit bizonyító kiszivárgott e-mailekkel foglalkozni. Erről az Origo itt számolt be