Beállt az agyhalál egy fiatal fiúnál, miután részt vett egy TikTok kihívásban, ahol a felhasználókat arra ösztönzik, hogy fojtsák meg magukat - írja a Daily Star. A 12 éves Joshua Haileyesus halála előtt egy hónapig volt lélegeztetőgépen.

A coloradói fiatal fiúra ikertestvére talált rá a fürdőszobájuk padlóján március 22-én.

A fiút azonnal kórházba szállították, azóta lélegeztető gép tartotta életbe, de szervezete tagnap feladta a küzdelmet, meghalt.

A családja szerint Joshua Haileyesus egy halálos kihívásnak akart megfelelni, melyben arra buzdítják a felhasználókat, hogy fojtsák meg magukat.

A TikTok-on „Blackout Challenge", „Passout Challenge", „The Choking Game" vagy „Speed Dreaming" néven is ismert kihívás lényege, hogy a résztvevők háztartási cikkekkel eszméletlenségig fojtogatják magukat.

Megtalálása előtt napokkal a testvérének azzal dicsekedett, hogy egy percig visszatudja tartani a lélegzetét.

A teljesen összetört édesapa, Haileyesus Zeryihun azt mondta, hogy minden nap imádkozott a harcos fiáért. Könyörögtem, hogy kapjak még egy kis időt, nem tudtam elengedni őt. Ha lemondok róla, akkor úgy éreztem volna, hogy cserbenhagyom a fiamat.

A szülők szeretnék felhívni a figyelmet, hogy szülőknek jobban oda kell figyelni a gyerekükre.

Ez nem móka, ez olyan mintha valaki fegyvert fogna rájuk. Ez ennyire veszélyes.

Szülei figyelmeztetnek másokat tragédiájukra, és szerintük a szülőket jobban be kell vonni.

A TikTok felhasználóinak ajánlott jelenteniük azokat a videókat, amelyben arra ösztönzik az embereket, hogy veszélyes kihívásban vegyenek részt.