Három hónapos csúcsra emelkedett Argentínában a járvány halálos áldozatainak napi száma

health virus Horizontal Employees of a bar enter a table to close the bar located in Serrano square in Buenos Aires, on April 8, 2021. - Argentina's President Alberto Fernandez announced on Wednesday, April 7, a three-week nighttime curfew after a second
Pakolás és zárás
Vágólapra másolva!
Három hónapos csúcsra emelkedett Argentínában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma szerdára: 368-an haltak meg - adta hírül az argentin egészségügyi minisztérium. Velük eddig már közel 60 ezren haltak meg a ragály miatt a 45 millió lakosú dél-amerikai országban.
Vágólapra másolva!

Az új fertőzöttek száma ugyancsak 24 óra alatt több mint 25 ezerrel nőtt. 63 százalékukat Buenos Aires tartományban és a fővárosban jegyezték fel. A tartományban a járvány fékezése végett szigorításokat vezetnek be: hétfőtől bezárják az iskolákat, este nyolctól kijárási tilalom lép életbe, tilosak lesznek a beltéri sportok, a vallási és kulturális rendezvények április 30-ig.

Pakolás és zárás Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Argentína kormánya ez idáig megpróbálta elkerülni a szigorú zárlatot, mivel a nemzetgazdaság elég törékeny állapotban van, ám a fertőzés annyira hevesen terjed napok óta, hogy rákényszerült a szigorra.