Félt az ellenőrzéstől, ezért megette a nyugtákat egy kanadai cégvezető

Vágólapra másolva!
75 ezer dollárra büntették azt a kanadai tengergyümölcseit feldolgozó vállalatot, 25 ezer dollára pedig annak társtulajdonosát, Dishi Liut, aki egy ellenőrzés alatt több bizonyítékot is megevett, amellyel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A bíróság a kanadai Brit Columbia állambeli Richmond Tenshi Seafood Limited vállalatot 75 ezer dollár megfizetésére kötelezte, emellett a társtulajdonost, Dishi Liut is 25 ezer dollárra büntette a kanadai halászati törvény megsértése miatt - jelentette be hétfőn a Kanadai Halászati és Óceánügyi Minisztérium (DFO).

A minisztérium közleményében kifejtette, hogy a vádak egy 2018. szeptember 8-i esetből erednek, amikor egy DFO tiszt rutinellenőrzés céljából felkereste a "millió dolláros" tenger gyümölcse-feldolgozót.

A tiszt kiérkezésekor egy férfi kiszaladt az üzemből, és elhajtott az autójával, de a többiek sem voltak együttműködőek.

"A feldolgozóüzemben a tulajdonos és néhány alkalmazott megakadályozta a halászati tisztet abban, hogy ellenőrzéseket végezzen,

A közlemény szerint Dishi Liu nem csak nem segítette a tiszt munkáját, hanem

több nyugtát meg is evett, így próbál megszabadulni a bizonyítékoktól.

Az ilyen akadályozás Kanada szövetségi halászati törvénye szerint törvénytelen, Jason Guno, a Halászat és Óceánok különítményének parancsnoka "súlyos bűncselekménynek" minősítette.

A halászati ágazat szabályozott, és minden jogalanynak be kell tartania a feltételeket.

A tenger gyümölcseit feldolgozó vállalatot és társtulajdonosát a Richmond tartományi bíróság március 4-én bűnösnek találta a halászati törvény megsértése miatt.