Kertitörpe-hiány van az Egyesült Királyságban

kerti törpe
Vágólapra másolva!
Hiába nőtt meg a kertittörpék iránti kereslet Nagy-Britanniában, a kertészeti üzletek polcai üresen állnak. A Szuezi-csatornában történt baleset, és az emiatt kialakult torlódás megnehezítik a kertészeti cikkek szállítását is - írja az FoxNews.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány és a pandémia miatti változó fogyasztói igények, illetve szállítási problémák miatt többféle hiánnyal kellett megküzdeniük az embereknek az elmúlt időkben. Ez kezdődött a WC-papírral, és fertőtlenítőszerekkel, de elérte az alumínium dobozokat és most kertitörpéken a sor.

A lezárások miatt többen kezdtek kertészkedni, ezért az Egyesült Királyságban megugrott a kertitörpék iránti kereslet.

Sajnos számos tényező, köztük a legutóbbi a Szuezi-csatorna elzáródása nagyon megnehezítette a népszerű kerti kiegészítők szállítmányainak beszerzését.

- magyarázta Iain Wylie, a Kertközpont Egyesület vezérigazgatója.

Hozzátette a külföldről érkező kertészeti termékek megérkezésére ugyanúgy negatív hatással volt a Szuezi-csatonában fennakadásokat okozott hajó, mint bármely más iparágnál.

A kertészeti központ egyik munkatársa szerint a vállalkozásoknak 97% -kal nőtt a forgalmuk a világjárvány kitörése előtti állapothoz képest.

A növekvő kereslet miatt egész Európában megnőtt a kereslet a kertészeti termékek, így a kertitörpék iránt is. Az egyik kertészeti központ szerint

az elmúlt fél évben egyetlen kertitörpével sem találkozott raktáron

a megnövekedett kereslet és az akadozó import miatt.