Meghalt az ismert norvég vírustagadó, kiderült, hogy koronavírusos volt

koronavírus
A koronavírus legújabb breton mutánsa "kikerüli" a PCR-tesztet
Vágólapra másolva!
Meghalt egy ismert járványtagadó Norvégiában, aki több illegális összejövetelt is szervezett a házában március végén. Hans Kristian Gaarder szervezetében a halála után mutatták ki a koronavírust, valószínűleg hetek óta beteg lehetett, de titkolta állapotát. A 60 éves férfi korábban a náthához hasonlította a koronavírust, tartalmait többször is álhírként jelölte meg a közösségi oldal.
Vágólapra másolva!

Április 6-án meghalt egy ismert norvég vírustagadó, miután két illegális összejövetelt is tartott az Oslótól északra található grani otthonában - írja a Metro helyi médiabeszámolók alapján. A 60 éves Hans Kristian Gaarder március 26-án és 27-én is szervezet egy bulit,

a résztvevők közül azóta többen is koronavírusosak lettek.

A rendőrség most azon dolgozik, hogy felkutassák az illegális rendezvények minden résztvevőjét. Helyi tisztviselők szerint azonban

Gaarder hetek óta beteg lehetett, de állapotát titkolta.

Feljelentette a közegészségügyi ügynökséget

A férfi halálhírét a helyi önkormányzat is megerősítette a honlapján. Mint írják, Gaarder nem tesztelte magát, a vírust a halála után mutatták ki a szervezetében. A városvezetés azt kérte a két illegális rendezvény résztvevőitől, hogy minél előbb teszteltessék le magukat.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Norvégiában eddig 106 224 emberben mutatták ki a vírust, és 707-en haltak meg a fertőzés miatt. A cikkben emlékeztetnek, hogy Európában itt a legalacsonyabb a fertőzések és halálozások aránya.

Az országban március 16 óta tilos összejöveteleket tartani.

Hans Kristian Gaarder az ország egyik legismertebb járványtagadója volt: szerkesztett online magazint és összeesküvés-elméleti szakértőként több tévéműsorban is szerepelt.

A koronavírust többször hasonlította egy egyszerű náthához, több bejegyzését álhírként jelölte meg a Facebook.

2009-ben a sertésinfluenza idején két társával együtt feljelentették az ország közegészségügyi ügynökségét "félelempropaganda folytatása miatt".