Svájc enyhít a korlátozásokon, nyitnak a színházak és az éttermi teraszok

Svájc, koronavírus
People are seated in front of the Swiss House of Parliament in Bern, on April 14, 2021. - As much of Europe buckles down against a third wave of coronavirus (Covid-19) infections, Switzerland announced on April 14, 2021 it would significantly ease Covid-19 restrictions despite a worsening situation. As of next week, Swiss restaurants and bars, which have been closed since December, will be permitted to open outdoor seating areas, the government said. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Svájcban hétfőn megkezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésének harmadik szakasza.
Vágólapra másolva!

Kinyitnak a színházak, a mozik, a koncerttermek és az éttermek teraszai. A sportesemények idején a stadionokban is engedélyezett lesz a nézők jelenléte. A tilalmak fokozatos enyhítése március 1-jén kezdődött, amit a hatóságok a kórházi intenzív osztályokon fekvő betegek számának stabilizálódása és az idősek nagyszabású oltásának eredményeképpen rendeltek el.

Április 19-től ismét lehetővé válik a nyilvános részvételű rendezvények szervezése

- közölte honlapján a berni kormány. Azok a diákok, akik tavaly november másodika óta távoktatásban tanultak, visszatérnek a tantermekbe. Az éttermek is megnyithatják teraszaikat. Az ilyen verandákon lévő asztaloknak azonban legalább 1,5 méter távolságra kell lenniük egymástól, és egy asztalnál legfeljebb négy vendég foglalhat helyet.

A szabadtéri sporteseményeken és koncerteken legfeljebb 100 néző vehet részt,

a beltéri nézők maximális száma pedig 50 fő lehet. Ami a zártkörű rendezvényeket illeti, beleértve a csoportos múzeumlátogatásokat is, a csoportok létszáma nem haladhatja meg a 15 főt.

Emberek üldögélnek a svájci parlament előtt - az ország enyhít a korlátozásokon Forrás: AFP/Fabrice Coffrini