Sokkoló videót tett közzé az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság arról, ahogy egy futópad maga alá ránt egy gyereket. Ebben az esetben a fiú sérülés nélkül megúszta, korábban azonban egy kisgyerek már meghalt egy hasonló balesetben. A hatóság figyelmeztetést adott ki a termék miatt, a gyártó szerint azonban az ponttatlan és félrevezető.

Sokkoló videót tett közzé az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság a hétvégén arról, ahogy egy kisgyerek beszorul egy futópad alá - írja a Metro.

A felvételen látható, ahogy a két gyerek a müködő futópadnál játszik, majd a kisfiú karja beszorul az eszköz alá. A gyerek egy pillanatra ki tudja szabadítani magát, de ezután újra elkapja a kezét a szalag és már az egész felsőteste bekerül a gép alá. Végül a gyerek kiszabadítja magát, és sérülés nélkül megússza az esetet.

A gyártó szerint félreveztő a hatóság figyelmeztetése

A cikkben emlékeztetnek, hogy a Peloton által gyártott sporteszközzel már korábban is voltak gondok: egy gyerek meghalt, többen pedig megsérültek a futópad miatt.

A fogyasztóvédelmi hatóság ezért figyelmeztetést adott ki a termékkel kapcsolatban.

Később a New York-i székhelyű gyártó egy közleményben reagált erre, szerintük a hatóság tájékoztatása "pontatlan és félrevezető". Mint írják, nincs oka a fogyasztóknak abbahagyni a futópad használatát, ha a gyerekeket és a háziállatokat távol tartják az eszköztől, és kikapcsolják, amikor nem használják.

A Peloton cég futópadokat és szobabicikliket gyárt, amik online képesek kapcsolódni egy-egy virtuális edzéshez. A termékeik iránt a világjárvány alatt jelentősen megnőtt a kereslet: a társaság 2020 utolsó három hónapjában 1 millió dolláros bevételt ért el, ami több mint duplája az elöző év azonos időszakához képest.