Videón, ahogy egy kisfiú beszorul egy futópad alá

gyerek futópad baleset
Vágólapra másolva!
Sokkoló videót tett közzé az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság arról, ahogy egy futópad maga alá ránt egy gyereket. Ebben az esetben a fiú sérülés nélkül megúszta, korábban azonban egy kisgyerek már meghalt egy hasonló balesetben. A hatóság figyelmeztetést adott ki a termék miatt, a gyártó szerint azonban az ponttatlan és félrevezető.
Vágólapra másolva!

Sokkoló videót tett közzé az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság a hétvégén arról, ahogy egy kisgyerek beszorul egy futópad alá - írja a Metro.

A felvételen látható, ahogy a két gyerek a müködő futópadnál játszik, majd a kisfiú karja beszorul az eszköz alá. A gyerek egy pillanatra ki tudja szabadítani magát, de ezután újra elkapja a kezét a szalag és már

az egész felsőteste bekerül a gép alá.

Végül a gyerek kiszabadítja magát, és sérülés nélkül megússza az esetet.

A gyártó szerint félreveztő a hatóság figyelmeztetése

A cikkben emlékeztetnek, hogy a Peloton által gyártott sporteszközzel már korábban is voltak gondok: egy gyerek meghalt, többen pedig megsérültek a futópad miatt.

A fogyasztóvédelmi hatóság ezért figyelmeztetést adott ki a termékkel kapcsolatban.

Később a New York-i székhelyű gyártó egy közleményben reagált erre, szerintük a hatóság tájékoztatása "pontatlan és félrevezető". Mint írják,

nincs oka a fogyasztóknak abbahagyni a futópad használatát, ha a gyerekeket és a háziállatokat távol tartják az eszköztől, és kikapcsolják, amikor nem használják.

A Peloton cég futópadokat és szobabicikliket gyárt, amik online képesek kapcsolódni egy-egy virtuális edzéshez. A termékeik iránt a világjárvány alatt jelentősen megnőtt a kereslet: a társaság 2020 utolsó három hónapjában 1 millió dolláros bevételt ért el, ami több mint duplája az elöző év azonos időszakához képest.