Meghalt a legidősebb amerikai, akinek több mint 300 leszármazottja van - videó

Hester McCardell Ford
Vágólapra másolva!
Meghalt az Egyesült Államok legidősebb embere, Hester McCardell Ford, aki legalább 115 éves volt, és akinek 12 gyermeke, 68 unokája, 125 dédunokája és legalább 120 ükunokája született.
Vágólapra másolva!

Az afroamerikai asszony szombaton halt meg az észak-karolinai Charlotte-ban lévő otthonában, szerettei körében - adta hírül a Charlotte Observer című helyi lap.

Hester Ford pontos születési dátuma nem ismert, a világ legidősebb, 110 éven felüli embereit számon tartó kaliforniai szervezet, a Gerontoloy Research Group (GRG) azonban az Egyesült Államok legöregebb személyeként ismerte el.

A GRG kutatásai szerint az asszony 1905. augusztus 15-én született Dél-Karolinában, családja szerint egy évvel korábban. A helyi lap szerint egy Lancaster környéki farmon nőtt fel, ahol előbb gyapotot szedett, később gyermekfelvigyázóként dolgozott. Tizennégy évesen ment férjhez, első gyermekét 15 évesen hozta világra. A család 1960 körül költözött Charlotte-ba.

A matróna kétszer olyan hosszú ideig élt, mint férje, John Ford, aki 57 évesen halt meg 1963-ban.

Élete utolsó éveiben már demenciában szenvedett, de még 112. születésnapján is tudott részleteket idézni a Bibliából.

A hozzátartozók közleménye szerint Hester Ford a népes család oszlopa és támasza volt.

- áll a közleményben.

Az asszony halála után a 114 éves Thelma Sutcliffe-et tartja számon az Egyesült Államokban legidősebb embereként a Gerontoloy Research Group.

A világ legöregebb embere jelenleg egy 118 éves japán asszony, Tanaka Kane.