Lövöldözésben legalább kilenc fiatal megsérült egy születésnapi bulin, melyet az egyesült államokbeli Louisiana állam LaPlace nevű kisvárosában tartottak még szombat este. 

A település nagyjából 45 km-re fekszik nyugatra New Orleanstól. Amikor a hatóságok kiérkeztek, több embert is lőtt sebesüléssel találtak a helyszínen. Állítólag egy veszekedés torkollott lövöldözésbe. 

A Keresztelő Szent János plébánia seriff hivatala szerint a kilenc sérültből kettőt a helyi kórházban láttak el, majd el is engedték őket. Kettőt stabil állapotban, de a kórházban tartanak. 

A sérültek a lábukon, kezükön, bordájukon szenvedtek sérülést, egy 12 éves gyerek mindkét lábát lövés érte - írja az ABC News. Egy 16 éves gyereket gyomron lőttek, egy 14 évesnek pedig a fejét érte találat, ők maradtak továbbra is kórházban. 

A hatóságok szerint nagyjából hatvanan lehetettek a születésnapi partin, ahol két egymással folyamatosan ellenségeskedő csoport vitája vezetett a lövöldözéshez. A bulin részt vevők közül senki sem tett hivatalos vallomást arról, hogy mit látott. 

A rendőrök senkit sem vettek őrizetbe, azt viszont megállapították, hogy két fegyverből adtak le lövéseket. A helyi seriff hivatala arra kér mindenkit, hogy jelentkezzen, ha van információja az incidenssel kapcsolatban, és a Crimestoppers jótékonysági ernyőszervezet jóvoltából még 2500 dolláros jutalomban (kb. 750 ezer forint) is részesülhet.