Több mint 70 év után először tölti férje nélkül születésnapját a brit királynő. A gyász hetében nem tartanak nyilvános ünnepséget, és fotókat sem adnak majd ki a születésnapos II. Erzsébetről.

II. Erzsébet királynő és április 9-én meghalt néhai férje, Fülöp edinburghi herceg tavaly novemberben ünnepelte 73. házassági évfordulóját. A házasságban együtt töltött több mint 70 évük példátlan a Brit Királyság fennállása óta.

Fülöp herceg csaknem pontosan két hónappal századik születésnapja előtt halt meg Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciáján, és szombaton vettek tőle végső búcsút a windsori kastély Szent György-kápolnájában.

Ma lett 95 éves II. Erzsébet. A kéthetes gyászidőszakban nem ünnepelnek a királyi családban, ezért csak szűk családi körben köszöntik a királynőtForrás: WPA Pool/Getty Images/GETTY IMAGES/Leon Neal

II. Erzsébet ma, azaz április 21-én ünnepli a 95. születésnapját.

A Sky News arról ír, hogy a gyász két hetében nem lehet ünnepséget tartani a királyi családban, ezért a királynő születésnapját is csak szűk családi körben tartják meg. A Mirror is a gyászoló királynőről ír, a portál fotókon idézte fel az uralkodópár életének legfontosabb pillanatait.