Donald Trump: Komolyan gondolkodom azon, hogy 2024-ben indulok az elnökválasztáson

Vágólapra másolva!
A volt amerikai államfő, Donald Trump először nyilatkozott azt követően, hogy elhagyta Washingtont. Trump éles kritikával illette utódja, a demokrata Joe Biden bevándorláspárti politikáját, amely értékelése alapján „elpusztítja a ma ismert Amerikát". Az egykori republikánus államfő arról is beszélt, hogy komolyan fontolgatja az indulását a következő elnökválasztáson, de egyelőre a 2022-es, úgynevezett félidős választásokra kíván koncentrálni.
Vágólapra másolva!

Donald Trump volt amerikai elnök a Fehér Házból január végén történt távozása óta először adott exkluzív interjút a Fox News Hannity című műsorának nyilatkozva. Bár az egykori államfő a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) szokásos konferenciáján, február 28-án már egyszer a nyilvánosság elé állt, de akkor csak a rendezvényen szónokolt, interjút nem adott.

Helyi idő szerint hétfő este viszont a floridai Palm Beachben található új otthonában egy órán át beszélt, Sean Hannity neves konzervatív televíziós újságíró kérdéseire válaszolva.

Trump külön kitért a közleményt leginkább foglalkoztató kérdésre, nevezetesen, hogy

A volt republikánus államfő kijelentette:

Trumpnak a Republikánus Párton belül egyetlen komoly kihívója lett volna, Nikki Haley volt ENSZ nagykövet, Dél-Karolina állam egykori kormányzója, aki annak idején az adminisztrációja legnépszerűbb politikusa volt az államfő után, de

Haley április 12-án bejelentette, hogy amennyiben Trump indul, akkor ő nem fog.

A volt elnök ezt követően hangsúlyozta, hogy

2022. november 8-án ugyanis a Képviselőház mind a 435 tagját újraválasztják, a Szenátus 100 tagja közül pedig 34-et. Trump kiemelte:

Trump nem erősítette meg, de nem is cáfolta azon sajtóhíreket, miszerint a másodszülött fiának, Eric Trumpnak a felesége, Lara jövőben, republikánus színekben Észak-Karolina államban indulni kíván egy washingtoni szenátusi székért.

Lara Trump néhány hete igazolt a Fox Newshoz, mint műsorvezető. Sok újságíró szerint

a volt elnök a félidős választáson elsősorban az ő kampányát akarja segíteni,

amennyiben ténylegesen megméretteti magát. Egy felmérés alapján Lara Trump mindenesetre toronymagasan a legesélyesebb republikánus jelölt.

Trump: Biden bevándorláspárti politikája elpusztítja Amerikát

Az interjúban több fontos téma is előkerült, például a 2022-es választásokon esélyes republikánus politikusok nevei, az amerikai hadsereg tervezett afganisztáni kivonulása, illetve a konzervatív erők előretörése a latinók körében, különös tekintettel Texas állam déli részén, közvetlenül a migrációs válság sújtotta mexikói határ mentén. Ez azzal magyarázható, hogy

a latinók többsége nem híve az illegális bevándorlásnak, egyrészt, mert munkaerőpiaci konkurenciát lát a migránsokban, másrészt nem akarja magára vállalni annak a jelentős anyagi terhét.

Ennek kapcsán Sean Hannity kérdezte Trumpot Joe Biden jelenlegi államfő rendkívül megengedő migrációs politikájáról is.

Trump Biden magatartását az általa előidézett migrációs válság kapcsán „katasztrofálisnak" minősítette,

szerinte

Ahogy arról az Origo már számos alkalommal beszámolt, Biden felelőtlen ígérgetései miatt idén februárban több mint 100 ezer,

MÁRCIUSBAN PEDIG 172 EZER ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ ÉRKEZETT MEXIKÓ FELŐL AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK DÉLI HATÁRÁRA, EZ TAVALYHOZ KÉPEST 71 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉST JELENT, ÍGY MEGDŐLT A 15 ÉVVEL EZELŐTT FELÁLLÍTOTT NEGATÍV MIGRÁCIÓS REKORD.

Ebből közel 20 ezer lehet a felnőtt kísérő nélküli kiskorú, nagyrészük, mintegy 15 500 fő jelenleg is a határ közelében lévő ideiglenes táborokban van elhelyezve.

Donald Trump volt amerikai elnök által a Hannity-nek adott interjú legérdekesebb részeit a Fox az alábbi videóban foglalta össze: