A 44 éves, Krím félszigeten élő Aleksandr Pilipenkot életfogytiglan börtönre ítélték, mert 2019 novemberén megölte nevelt lányát, Daria Pilipenkot. A kislány anyját azóta szanatóriumban kezelik - írta meg a DailyStar.

A kegyetlen gyilkosság oka az volt, hogy 

felesége, a 23 éves Yekaterina közölte vele, hogy el akar válni tőle. Ekkor a kislány életére tört. Megerőszakolta, majd belefojtotta egy kád vízbe. Ezután felöltöztette a meztelen gyerekholttestet, majd a Kropotnike nevű falu határában temette el. 

Miután mindezzel végzett, bejelentette a gyerek eltűnését.

Két nappal később beismerte a gyilkosságot, és megmutatta a rendőröknek az elásott holttestet. Ezután nemi erőszak és gyerekgyilkosság miatt emeltek vádat vele szemben.

A hétfői tárgyaláson 

a bíróság életfogytiglan börtönre ítélte, míg feleségét lánya temetése óta szanatóriumban kezelik. 

Az esti fürdés ideje alatt bántalmazta, majd szexre kényszerítette a gyereket, ezután pedig belefojtotta a fürdőkádba. Mindezt azért, mert felesége válni akart" 

- mondta Olga Postnova rendőr.

Yekaterina rokonai elmondták, a fiatal anya épp a férfi erőszakos, agresszív viselkedése miatt akart véget vetni a házasságnak. 

"Nem tudja feldolgozni, hogy a lánya már nem él, ezért mindennap úgy tesz, mintha elvinné őt iskolába, és beszélgetni is szokott vele. Miután Dariát eltemették, egy ideig úgy tűnt, hogy tudomásul vette, ám rövid időn belül egyre inkább romlott az állapota. Az orvosai szerint azonban van esély a gyógyulásra"

- árulták el a családtagok.