Vasárnap késő este belefulladt a Cserna folyóba egy hároméves gyerek a Hunyad megyei Királybányatoplicán. Állítólag játszás közben a parton elveszítette egyensúlyát, ezért esett bele a folyóba. A közelben tartózkodó apja nem tudta kimenteni a kisfiút, akinek holttestét kilométerekre elsodorta a víz - számoltak be a tragédiáról a romániai hírportálok.

Az erdélyi MASZOL hírportálon azt írták a román katasztrófavédelemre hivatkozva, hogy a gyereket  vasárnap este órákon át keresték rendőrök, csendőrök és helyi lakosok is, és csak éjfél körül találták meg a holttestét a baleset helyszínétől két kilométerrel lejjebb. 

A hivatalos közlemény szerint, az apa és kisfia a folyóparton sétáltak, amikor a kicsi elkezdett játszani, köveket dobált a folyóba. Egyszercsak elvesztette egyensúlyát, beleesett a folyóba, és a víz pillanatok alatt elsodorta. Az apja már nem tudta kimenteni. 

A gyerek holtestét törvényszéki kórbonctani vizsgálatnak vetik alá. Azt is közölte a román rendőrség, hogy elrendelték a nyomozást, hogy megállapítsák a tragédia pontos körülményeit.