Fényképek alapján bizonyítható, hogy a pedofíliával vádolt, a börtönben meghalt Jeffrey Epstein amerikai milliárdost és bűntársát, Ghislaine Maxwellt fogadta a Fehér Házban Bill Clinton akkori demokrata elnök. A nyilvánosságra került fotók hitelességét senki sem kérdőjelezte meg.

Arról ír a kanadai Post Millennial a The Sunra hivatkozva, hogy a brit bulvárlap hozzájutott olyan fényképekhez, amelyek alapján Bill Clinton elnökként a hivatalában, azaz a Fehér Ház Ovális Irodájában fogadta Jeffrey Epsteint és élettársát, feltételezett bűntársát, Ghislaine Maxwellt.

Bill Clinton, Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell a Fehér HázbanForrás: Twitter/Unknown

Sajtóinformációk alapján a fényképek 1993. szeptember 29-én készültek egy fehér házi fogadáson, amelyre azok voltak hivatalosak, akik pénzadományokkal támogatták Bill Clinton hivatalának, az Ovális Irodának a felújítását. Epstein több mint 10 ezer dollárral járult hozzá barátja, Clinton elnök hivatalának a felújításához.

Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein és Bill Clinton a Fehér HázbanForrás: Twitter/Unknown

A Sun szerint Epstein és Maxwell a demokrata elnök VIP-vendégei voltak. A szombaton nyilvánosságra került fényképek hitelességét eddig még senki sem kérdőjelezte meg.

Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein és Bill Clinton a Fehér HázbanForrás: Twitter/Unknown

Ahogy arról már számos alkalommal beszámoltunk, Epstein és András yorki herceg (II. Erzsébet angol királynő fia) egyik áldozata, Virginia Giuffre 2015-ben pert kezdeményezett az amerikai milliárdos és Ghislaine Maxwell ellen. Epstein 2019 júliusában került előzetes letartóztatásba, augusztus 10-én pedig a New York-i börtöncellájában holtan találták. A hivatalos hatósági közlés alapján öngyilkosságot követett el a pedofíliával vádolt milliárdos.

Maxwellt 2020 júliusában vették őrizetbe, az ügyészség később vádat emelt ellene, már több tárgyalása is volt, a bíróság által kitűzött következő meghallgatás időpontja 2021. július 12., akkor várhatóan ítélet születik az ügyben.

Szintén írtunk róla, hogy 2020 júliusában Epstein és Maxwell ügyében a New York-i bíróság olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyben a már említett Virginia Giuffre azt vallotta: egy alkalommal látta Bill Clintont két fiatal, New York-i lány társaságában a néhai milliárdos tulajdonában lévő karib-tengeri Szent Jakab-szigeten, ami a köztudatban <<Epstein pedofil szigeteként>> él.A vallomás nyilvánosságra került részletéből a lányok életkora nem derült ki. Feltételezések alapján Clinton összesen 27 alkalommal járhatott „Epstein pedofilszigetén".

Legutóbb ezelőtt egy hónappal tört ki botrány a Clinton-Epstein barátság kapcsán.

Kamala Harris demokrata alelnök ugyanis március 26-án részt vett a Clinton Alapítvány és a Howard Egyetem közös konferenciáján, Bill Clinton társaságában egy beszélgetésen. A rendezvény témája az volt, hogy miként lehetne segíteni a nőket és lányokat, akikre aránytalanul nagy terhet ró a koronavírus-járvány. Sokak szerint azonban – az Epstein-ügy miatt – nem lett volna szabad a volt demokrata elnökkel együtt konferenciázgatnia Harrisnek. Erről a megbotránkoztató esetről az Origo itt számolt be részletesen.