A dán hírszerzés és rendőrség közös terrorellenes művelete során hat gyanúsítottat vettek őrizetbe Aarhus városában és Koppenhágában.

A kelet-jütlandi rendőrség keddi közlése szerint a 27 és 35 év közötti férfiakat azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam tagjai, illetve közreműködtek a terrorszervezet finanszírozásában.

A hatóságok kezére került férfiak közül kettőt a többi között azzal vádolnak, hogy 2014 nyarán Szíriába utaztak, ahol állítólag csatlakoztak a dzsihadistákhoz. Ha elítélik őket, hat év börtönre számíthatnak.
Öt gyanúsítottat terrorizmus finanszírozásával vádolnak

Ennek központi figurája egy 29 éves férfi, aki a rendőrség szerint négy társát közvetítőkként használta, hogy a szélsőségeseknek pénzt utaljanak át 2013 és 2017 között. Akát tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják őket.

Dániában februárban tizenhárom gyanúsítottat vettek őrizetbe egy terrorellenes művelet során. Hatot közülük a múlt héten azonban már elengedtek a vizsgálati őrizetből.

A 27 és 35 év közötti férfiakat azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam tagjai, illetve közreműködtek a terrorszervezet finanszírozásában. (képünk illusztráció)Forrás: AFP/Claus Bjorn Larsen