Heves indulatokat váltott ki a múlt pénteken egy tunéziai migráns által hidegvérrel meggyilkolt rendőrnő esete, egyre több politikus és közéleti ember – köztük Éric Zemmour világhírű francia esszéista – szólal meg a történtekkel kapcsolatban. Szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a migráció és a terrorizmus táptalajaként szolgáló iszlamizmus kéz a kézben járnak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, egész Franciaországot megrázta a múlt pénteken a Párizs közeli település, Rambouillet rendőrőrsének előcsarnokában megtámadott 49 éves rendőrnő, Stéphanie Monfermé esete, akit egy tunéziai migráns, a 36 éves Jamel Gorchene "Allah Akbar" kiáltásokat hallatva hidegvérrel halálra késelt. A tragikus körülmények között meghalt  Stéphanie Monfermé emlékére országszerte megemlékezéseket tartottak hétfő délután, a rendőrök a kapitányságok épülete előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek kollégájuk emléke előtt.

A tragédia, melyet újfent egy migráns követett el, ismét rávilágított a francia kormány túlzott engedékenységére a migrációval kapcsolatban. Éric Zemmour, a világhírű francia esszéista egy Twitter-bejegyzésben azt kifogásolta, hogy Emmanuel Macron minden egyes terrortámadás után kijelenti, hogy nem hátrálnak meg, de valójában mindenben engedett.

Éric Zemmour a Face à l'Info című tévéműsorban arról beszélt, hogy 1995 óta 271 ember halálát okozták olyan dzsihadisták, akik 99 százalékban első- vagy második generációs migránsok voltak, kiemelve, hogy az elkövetők 100 százalékban muszlim vallásúak voltak. Zemmour szerint tehát amikor Bruno Le Maire gazdasági miniszter vagy Gabriel Attal kormányszóvivő azt állítja, hogy a dzsihadizmusnak semmi köze a bevándorláshoz, akkor egész egyszerűen ostobának nézik az embereket, ami az esszéista szerint hallatlan és politikailag, illetve ideológiai szempontból is következetlen. A lakosság egy, Franciaország és Európa történetében példátlan bevándorlás következményeit éli meg.

A migrációs hullám, amiről Éric Zemmour beszélt, azért példátlan, mert nagyon furcsa, nem európai, nem keresztény, hanem olyan, amilyet Franciaország eddig még egész történelme során nem tapasztalt.

Az Éric Zemmour által elmondottakkal teljesen egyetért Philippe de Villiers egykori államtitkár, volt európai parlamenti képviselő is, aki szintén azon a véleményen van, hogy a migráció az iszlám táptalaja, az iszlamizmus pedig a terrorizmust táplálja. A politikus az Rtl műsorában arról beszélt, hogy Franciaországban hatalmas méreteket öltött a bevándorlás, ennek megfékezése érdekében először is vissza kell állítani a határokat, azután pedig  újjá kell szervezni Franciaországot, mivel az ország egyre inkább elfranciátlanodik, sok francia lakos ugyanis már nem érzi otthon magát a saját hazájában.

A Rambouillet-ben történt késeléssel kapcsolatban rendkívül éles politikai ellentétek is kialakultak.

Emmanuel Macron egykori tanácsadója, Yassine Belattar bejelentette, hogy feljelenti Jean Messiha jobboldali politikust, a Nemzeti Tömörülés volt tagját, aki azzal vádolja Belattar-t, hogy inspirálta a rambouillet-i terroristát. Jean Messiha ugyanis azt írta a Twitteren, hogy Yassine Belattar azok közé a személyek közé tartozik, akiket a tunéziai terrorista, Jamel Gorchene követett a Facebookon. Messiha visszaidézett egy korábbi beszélgetést Belattar és Éric Zemmour között, melyben Macron volt embere azzal vádolta az esszéistát, hogy a Christchurch-beli gyilkost a Zemmour által megfogalmazott eszmék inspirálták. Jean Messiha ezt állította párhuzamba azzal, hogy ilyen logika mentén ki lehet jelenteni, hogy a Rambouillet-ben késelő terroristát pedig Yassine Belattar inspirálta, mivel a támadó követte a Facebookon a humoristát.

A két eset közti párhuzam azonban nem nyerte el Yassine Belattar tetszését, ezért bejelentette, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz Jean Messiha és minden olyan egyéb személy ellen, akik összefüggésbe hozták őt és a rendőrnőt megkéselő tunéziai migránst.

Forrás: V4NA/FACEBOOK