Megölt négy embert egy ápolónő egy német klinikán

Potsdam fogyatékos otthon gyilkosság
Policemen walk past flowers placed for the victims at the Oberlin care clinic in Potsdam, eastern Germany, on April 29, 2021, where four people have been killed and one person seriously wounded in an attack on late April 28, 2021. - A 51-year-old employee has been arrested "under strong suspicion" of carrying out the assault, police said. The motivation for the attack is not known, they added. The clinic specialises in helping those with disabilities, offering live-in care. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Két férfit és két nőt ölt meg egy 51 éves ápolónő a postdami Oberlin klinikán, ahol fogyatékkal élőket kezeltek. Egy ötödik beteg súlyosan megsérült, de ő túlélte a támadást - írja a Bild.de.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint szándékos emberölés történt. A Daily Mail azt írja, hogy egy 51 éves nőt vettek őrizetbe, aki a klinika munkatársa volt. Az egyelőre nem világos, hogy miért gyilkolt.

Két férfit és két nőt ölt meg az 51 éves ápolónő Forrás: AFP/Odd Andersen

A helyi Potsdamer Neueste Nachrichten azt írja, hogy a támadás a Thusnelda-von-Saldern-Haus néven ismert épület legfelső szintjén történt. A Bild szerint

a holttesteket a betegek szobáiban találták meg.

Potsdamer Neueste Nachrichten cikkében úgy fogalmaz, hogy ez volt az elmúlt évtizedek legsúlyosabb gyilkossági ügye a városban.

Az Oberlin klinikán fogyatékkal élőket kezeltek Forrás: AFP/Odd Andersen

A Daily Mail az ügyészek tájékoztatása alapján azt írja, hogy az igazságügyi orvosszakértők kutatnak a bizonyítékok után, de további részleteket egyelőre nem közöltek.