Durván ráncigálva tartóztattak le egy 71 éves lelkészt London egyik külvárosi részén, miután a klasszikus családmodellről, illetve a férfi és nő közötti házasságról beszélt egy utcai rendezvényen. A hatóságokhoz érkezett bejelentések szerint a lelkész prédikációja „gyűlöletbeszédet és homofób kijelentéseket" tartalmazott. Ezt követően rendőrségi fogdába hurcolták, majd eljárást indítottak ellene – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Mindez kísértetiesen emlékeztet arra, ami a kommunista diktatúrák időszakában a közép-kelet-európai államokban zajlott le. Akkor is mindennapos volt, hogy a radikális baloldal feljelentései nyomán keresztény papokat, lelkészeket hurcolnak el, akiket ezt követően koncepciós perekben elítéltek, majd sok esetben kivégeztek. A kivégzéseket leszámítva most ezek a baljós események Nyugat-Európában megismétlődnek.

John Sherwood lelkész és a társa Északnyugat-London egyik külvárosa, Uxbridge központjában tartottak nyilvános prédikációt, ahogy azt korábban már többször is tették. Legutóbb azonban többen bejelentést tettek a lelkész ellen, akit végül le is tartóztattak.

Ez alkalommal a két prédikátor arról beszélt, hogy hogyan távolodik el a brit társadalom a keresztény értékektől. Szerintük ez megmutatkozik például a házasság újraértelmezésében, az azonos neműek házasságával, amit ők a bibliai tanítás elleni támadásnak minősítettek. 

Sherwood lelkész prédikációjában a Biblia verseire hivatkozva kifejtette, Isten célja az emberiség megteremtésekor az volt, hogy az emberek családokban éljenek, a családok élén pedig egy anya és egy apa álljon, ne pedig két anya vagy két apa. A lelkész arról is beszélt, hogy Isten csak két nemet, férfit és nőt teremtett. 

Az igehirdetés alatt azonban számos rendőr ment a helyszínre, akik arról értesítették a lelkészt, hogy három panasz is érkezett a prédikációval kapcsolatban.

John Sherwood lelkész elfogásaForrás: Twitter

A bejelentések szerint a beszéd homofób kijelentéseket tartalmazott, ezzel pedig ijedtséget és szorongást okoz. 

A prédikátorok felhívták a rendőrség figyelmét arra, hogy ők vallásuk meggyőződéseiről beszélnek, a rendőrség szerint azonban bizonyos témákról nem lehet beszélni nyilvános helyen, mert az sérthet másokat. Bár a lelkészek felvetették, hogy őket az LMBTQ-felvonulás sérti, a hatóság ezt az érvet nem fogadta el. Sherwood lelkész azt is hangsúlyozta, hogy  szólásszabadság van, és a panaszok miatt még nem fogja abbahagyni az igehirdetést, ha pedig valakinek nem tetszik, amiről beszél, akkor szabadon távozhat. 

Miután azonban folytatta beszédét, többen – akik magukat biszexuálisnak és leszbikusnak vallották – közbekiabáltak, és homofóbiával és gyűlöletbeszéddel vádolták meg a lelkészt. 

A hatóságok ezután közbeléptek, elvették Sherwood Bibliáját, durván ráncigálva megbilincselték az idős férfit, és letartóztatták, amiért az szerintük nyugtalanságot és szorongást okozott. 

John Sherwood lelkész elhurcolásaForrás: Twitter

Sherwoodot egy éjszakára egy rendőrségi fogdában tartották, és bár másnap dél körül elengedték, jelenleg is eljárás folyik ellene.

Mindez kísértetiesen emlékeztet arra, ami a kommunista diktatúrák időszakában a közép-kelet-európai államokban zajlott le. Akkor is mindennapos volt, hogy a radikális baloldal feljelentései nyomán keresztény papokat, lelkészeket hurcolnak el, akiket ezt követően koncepciós perekben elítéltek, majd sok esetben kivégeztek. A kivégzéseket leszámítva most ezek a baljós események Nyugat-Európában megismétlődnek.