Ukrajnába látogat az amerikai külügyminiszter

Horizontal SUMMIT US Secretary of State Antony Blinken listens during a  climate change virtual summit from the East Room of the White House campus April 22, 2021, in Washington, DC. - President Joe Biden on Thursday sharply ramped up US ambitions on slas
Antony Blinken
Vágólapra másolva!
Ukrajnába látogat a jövő héten Antony Blinken amerikai külügyminiszter - jelentette a CBS News hírtelevízió helyi idő szerint csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A CBS News híradása szerint Blinken egy interjúban erősítette meg, hogy Kijevbe utazik. A teljes interjú vasárnap a 60 minutes című műsorban kerül adásba. "Oroszország nagyobb erőket vont össze a határnál, mint 2014-ben, amikor ténylegesen megtámadta Ukrajnát" - mondta a CBS News által közölt interjúrészletben Blinken.

Oroszország a NATO "fenyegető" tevékenységére hivatkozva hajtott végre hadgyakorlatot az ukrán határ közelében, majd a csapatok visszavonását rendelte el.

Antony Blinken Forrás: AFP//Brendan Smialowski

"Az elmúlt napokban azt láttuk, hogy döntés született a csapatok egy részének visszavonásáról, és bizonyos erők tényleg elkezdtek visszahúzódni" - fogalmazott Blinken, hozzátéve: "nem mondhatom, hogy ismernénk Putyin elnök szándékait. Több dolgot is tehet vagy dönthet úgy, hogy nem tesz".

Az orosz csapatösszevonás miatt ismét kiéleződött a feszültség Oroszország, valamint Ukrajna és Kijev nyugati partnerei között.