A 65 éves milliárdos a Twitteren jelentette be, hogy közel három évtized után válnak a feleségével, Melinda Gates-szel. A válófélben levő házaspár ugyanazt a posztot tette ki a saját oldalára. Ebben azt mondják, már nem tudnak együtt fejlődni. Gates-éknek három gyerekük van, és 124 milliárd dolláros vagyonról kell megállapodniuk.  

 

Az elmúlt 27 évben három csodálatos gyereket neveltünk fel és felépítettünk egy olyan alapítványt, amely az egész világon azért dolgozik, hogy az emberek egészséges és termékeny életet élhessenek. Ebben ezen túl is együtt dolgozunk, de mint házaspár, már nem tudunk együtt fejlődni.  

Egyebek mellett ez áll abban a közleményben, amelyet Bill és Melinda Gates a saját Twitter-oldalán megosztott.

Bill Gates és gyermekei egy szafari túrán a Kruger Nemzeti Parkban, 2011-ben.Forrás: Getty Images/El Pics

Bill Gates 31 évesen, a világ legfiatalabb milliárdosaként ismerte meg Melindát 1987-ben. 7 évvel később házasodtak össze. Bill Gates tavaly lemondott a Microsoft igazgatói posztjáról és visszalépett az igazgatótanácsból is, hogy a feleségével közös jótékonysági alapítvánnyal foglalkozzon. 

2017. április 21-én a francia Becsületrend átvétele után a párizsi államfői rezidenciánál, az Elysée-palotánál készített kép Bill Gates amerikai milliárdosról, a Microsoft társaság társalapítójáról és a feleségéről Melinda Gatesről.Forrás: MTI/EPA/Julien De Rosa

A válásnál kérdés, hogyan osztoznak majd azon a vagyonon, amit még nem adtak át a Bill és Melinda Gates Alapítványnak.