Magyarellenes falragaszok jelentek meg a kárpátaljai Beregszászon

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola főépülete
Beregszász, 2013. április 26. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola felújított épületrésze az ukrajnai Beregszászon 2013. április 26-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Fenyegető tartalmú, magyarellenes falragaszok jelentek meg vasárnap, az ortodox húsvét hajnalán Beregszászon - adták hírül hétfőn magyar és ukrán nyelvű kárpátaljai hírportálok.
Vágólapra másolva!

– volt olvasható a plakátokon.

Az ismeretlen fenyegetőzők

egy hetet adtak arra, hogy a magyarok elhagyják az ukrán földet.

Ellenkező esetben, mint írták, megmérgezik őket, akár a patkányokat. "Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!" - zárult az üzenet.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola felújított épületrésze az ukrajnai Beregszászon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az eseményről az elkövetők a legnépszerűbb közösségi portálon osztottak meg fényképeket, majd miután a rendőrség nyomozást indított, eltávolították a bejegyzést.

A kárpátaljai magyarok és szervezeteik, valamint a megyében működő magyar külképviseletek korábban már több ízben kaptak fenyegető tartalmú üzeneteket. Legutóbb az ungvári járási Szürtében, illetve a beregszászi járási Tiszapéterfalván jelentek meg magyarellenes falfirkák.