Többek között oxigéngenerátorokat, orvosi berendezéseket, védőmaszkokat és gyógyszereket küld repülővel Izrael Indiába, ahol súlyos járványhelyzet alakult ki a koronavírus-mutáns gyors terjedése miatt. Az országban az elmúlt napon 357 229 új esetet regisztráltak, de szakértők szerint a valós számok akár ötször-tízszer magasabbak lehetnek a bejelentetteknél.

Az izraeli külügyminisztérium kedd esti közleménye szerint Jeruzsálem a hét folyamán több egészségügyi szállítmányt - oxigéngenerátorokat, orvosi berendezéseket, védőmaszkokat és gyógyszereket - küld légi úton Indiába. A tárca emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly válságosra fordult a járványhelyzet Izraelben, India a segítségére sietett, védőmaszkokat, gumikesztyűket és gyógyszerekhez szükséges alapanyagokat küldött, továbbá a légi közlekedés leállása után segített hazatérni az Indiában rekedt izraeli állampolgároknak.

Indiában hetek óta nem jut elég kórházi ágy és oxigén a koronavírusos betegeknek. Izreal a rendkívüli segélyszállítmányában többek között oxigénpalackokat is küldött az országbaForrás: MTI/EPA/Pijal Adhikari

Az indiai egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 357 229 új esetet regisztráltak az országban, ezzel a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta 20 282 833-ra nőtt. Az elmúlt napon 3449 embert halt meg a betegség szövődményeiben, ezzel a halálesetek száma 222 408-ra nőtt.

Az 1,35 milliárd lakosú India az Egyesült Államok után a második helyen van a világon a fertőzöttek számát tekintve, a halálesetekben az Egyesült Államokon kívül Brazília is megelőzi. Orvosszakértők szerint a tényleges számok Indiában ötször-tízszer magasabbak lehetnek a bejelentetteknél.