Szijjártó Péter teqball-asztalt adott át a Helsinki Olimpiai Stadionban

HAAVISTO, Pekka ; SZIJJÁRTÓ Péter Helsinki, 2021. május 5.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Pekka Haavisto finn külügyminiszter (j) Helsinkiben 2021. május 5-én.
MTI/AP/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Helsinki, 2021. május 5. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Pekka Haavisto finn külügyminiszter (j) Helsinkiben 2021. május 5-én. MTI/AP/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teqball-asztalt adott át szerdán a Helsinki Olimpiai Stadionban.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető azt közölte az MTI-vel, hogy ez "egy csodálatos esemény, amely jól példázza a finn-magyar együttműködést és barátságot", a stadion pedig a legnagyobb magyar sporttörténeti siker helyszíne, így nagy öröm volt felkeresni. Magyarország az 1952-es helsinki olimpiai játékokon a 3. helyen végzett a Szovjetunió és az Egyesült Államok után.

- mutatott rá.

"A mai napon magyar innovációt adunk át. Mi, magyarok világszerte ismertek vagyunk a találmányainkról és újításainkról" - mondta, hozzátéve, hogy ezen asztalokat világszerte használják a leghíresebb futballklubok, például a Juventus vagy a Paris Saint-Germain is.

Szijjártó elmondta, hogy a meghajlított pingpongasztalhoz hasonló teqball-asztalok segítségével fel lehet készülni a szezonra, valamint javítani lehet a levegőben tartott játék képességét.

"Meg kell említenem, hogy természetesen a foci a legnépszerűbb sport Magyarországon, ehhez kétség sem fér, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy kijutottunk a következő Európa-bajnokságra. Úgy tudjuk, ez Finnországnak is sikerült, ami nagyszerű, hisz akkor a finnugorok ott lesznek a bajnokságon" - jelentette ki.

Az 1952-ben elnyert tizenhat aranyérem közül az egyik a labdarúgásért járt, a legendás Aranycsapat Puskás Ferenc vezetésével 2:0-ra verte Jugoszláviát a döntőben - mondta.