A "ventasi kannibálgyilkos" néven elhíresült férfi 2019-ben ölte meg a saját anyját, majd késsel és fűrésszel feldarabolta a holttestét, melyet kutyájával együtt meg is kóstolt. A bíróság előtt azt állította, hogy hangokat hallott a fejében, melyek azt parancsolták neki, hogy ölje meg az anyját.

A 28 éves Alberto Sanches Gomez 15 évesen vesztette el apját, ettől kezdve anyjával kettesben élet egy madridi lakásban. A férfi korábban pincérként dolgozott, ám egy ideje munkanélküli volt,

gyakran drogozott, és részegen járt haza, ami miatt anyjával megromlott a kapcsolata. 2019 februárjában egy elfajult veszekedés után megfojtotta az asszonyt.

Miután az idős nőt több, mint egy hónapja nem látták,

egy aggódó barátja értesítette a rendőséget az eltűnéséről.

Amikor a rendőrök megjelentek a helyszínen, és Soledad után érdeklődtek, az egykor pincérként férfi higgadtan közölte:

Igen, anyám itt van, de már nem él"

Ezután bevallotta a rendőrönek, hogy

megölte anyját, majd feldarabolta a holttestét, és kuyájával együtt evett is belőle.

A rendőrök az asszony maradványainak egy részére a hűtőszekrényben, illetve műanyag tárolóedényekben találtak rá, míg csontjait fiókokba rejtve fedezték fel. Az asszony fejét, kezeit, és szívét pedig a hálószobában, az ágyon találták meg. 

A rendszeres alkohol-és drogfogyasztó férfit korábban 12-szer ítélték el, amiért bántalmazta anyját, legutóbb távolságtartási végzést is szabtak ki vele szemben, melyet azonban a férfi többször is megszegett.

Sanchez Gomez azt mondta a bíróságnak, hogy egy este tévézés közben hangokat hallott a fejében, amelyek arra biztatták, hogy ölje meg az anyját.

Hozzátette, fel is ismerte a hangokat, a szomszédjai, ismerősei, és különböző hírességek beszéltek hozzá.

Nagyon megbántam, amit tettem. Mindennap szenvedek és szorongok attól a perctől kezdve, hogy felébredek. Ahányszor anyámra gondolok, megszakad a szívem"

- mondta pénteken a bíróság előtt Gomez.

Ám a bíró átlátott a hazugságain, és

kéthetes tárgyalás után gyilkosság és holttestgyalázás vádjában bűnösnek mondta ki. A madridi bíróság a következő napokban hoz döntést a férfi büntetéséről.

Az egyik rendőrnek tett vallomása is egyértelmű bizonyítékként szolgált a gyilkosság szándékosságára:

Mielőtt őrizetbe vették, elkezdte részletesen felidézni, ahogyan hátulról támadt az anyjára, és megfojtotta. Hozzátette, hogy a holttest egy részét megfőzte, ám nyersen is evett belőle, és kutyáját is megkínálta vele"

Ám Gomez azt állította, nem emlékszik arra, hogy felvágta a holttestet, és evett belőle, és arra sem, hogy ezt bevallotta a rendőröknek - írja a Mirror.