Az áldozat elmondta, hogy három férfi erőszakolta meg, miután együtt ittak Sydney-ben, a The Mean Fiddler nevű szórakozóhelyen. Amikor felébredt, katonai egyenruha volt rajta, és egy övet tekertek a nyaka köré, az egyik férfi pedig még rajta feküdt. Az eset Ausztrália államalapítási ünnepén, április 25-én történt.

Egyiküket, a Warrimoo-ban élő Glenn Robisont elfogták, és bíróság elé állították, ahol szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt emeltek vádat vele szemben. Mint kiderült, a férfi korábban az ausztrál hadseregben szolgált.

Robinson 26 éves barátjával együtt iszogatott Sydney-ben, a The Mean Fiddler nevű pubban április 25-én, kora estétől kezdve, amikor 

leszólítottak egy 37 éves nőt, majd egyikük külvárosi lakásába csábították, és amikor már mélyen aludt, megerőszakolták. 

A nő elmondta a rendőröknek, hogy a következő emléke az volt, hogy az egyik férfi még mindig rajta feküdt, a nyaka pedig el volt szorítva egy övvel. 

A nő kismedencei fájdalmakra panaszkodott, ami miatt kórházba vitték. 

Amikor a rendőrök rátaláltak, sötétkék katonai egyenruhában volt" 

- mondta James Gibson bíró.

Robinson ügyvédje felvetette, hogy amennyiben a nő is beleegyezett a szexbe, a férfi felmenthető az erőszak vádja alól, ám a rendőrök elmondták, hogy mivel részeg volt, esélye sem volt sem beleegyezni, sem védekezni ellene. 

A férfit a tárgyalás során óvadék ellenében szabadlábra helyezték, ám ha sikerül bizonyítani a bűnösségét, 20 év börtön is várhat rá. A tárgyalás várhatóan júliusban folytatódik. A rendőrök elmondták, hogy ez esettel kapcsolatban egy 31 éves férfit is megvádoltak, 

akit a szomszédos Queensland államban tartanak fogva - írja a DailyStar.