Elrendelték Fekete Dávid letartóztatását. A közel százmilliós tartozást felhalmozó, sikkasztással és csalással gyanúsított egykori megasztárost bilincsben vezették csütörtök délután a Győri Járásbíróságra, ahol két károsult is várt rá az utcán. Az énekes szótlanul, leszegett fejjel állta a dühös szavakat - számolt be a Blikk.

Megrohadsz bent, te k***g! - kiabálta neki István, aki több társával egyetemben tízmilliókat bukott azon, hogy az énekessel üzletelt. Jóslata annyiban beigazolódott, hogy a bíróság elrendelte Fekete letartóztatását, azaz a hétfőn őrizetbe vett zenész egy hónapig biztosan rács mögött marad. A döntést gyorsan, egy órán belül meghozták.

A gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás  - mondta a bíróság folyosóján dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője, aki kiemelte: Fekete Dávid semmiképpen nem védekezhet szabadlábon, mivel fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye is, hiszen korábbi kihallgatását követően újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követett el, azaz nem zárható ki, hogy ezt újra megtenné. Ahogy arról korábban írtunk, az énekes egy haldoklónak adta el bedőlni látszó cégét.

Fekete Dávidot közel százmilliós csalással, sikkasztással gyanúsítják.Forrás: Fekete Dávid/Instagram

Kérdés, hogy mi lesz a károsultjaival. A bíróság előtt várakozó Andrea még bízik abban, hogy visszakapja pénzét és az autóját, amit állítása szerint jelenleg is Dávid egyik ismerőse használ.

Örülök, hogy végre letartóztatták, mert így véget ér ez a szélhámosság. Bízunk az igazságszolgáltatásban, hogy Dávid megkapja a méltó büntetését - mondta a Blikknek Andrea, aki 55 millió forintot adott kölcsön az énekesnek, emellett két autója is bánja a közös üzletet.

A kurta tárgyalás végén Dávid senkivel nem állt szóba, a rendőrök a lehető legrövidebb útvonalon vezették ki és szállították el.

Ő és védője azonban fellebbezett a letartóztatás ellen, tagadva a vádakat. Ügyvédje, dr. Kaposi Gergely szintén nem nyilatkozott, ahogy Dávid édesanyja sem volt bőbeszédű, akit meglátogatott a Blikk munkatársa a tárgyalás után.

Nem tudtam beszélni Dáviddal, de így is van elég bajunk, nincs mit mondanom

- mondta a kaputelefonba Fekete Dávid anyja.

Fekete DávidTV2

Évekre börtönbe kerülhet

Hosszú esztendőkre rács mögé kerülhet Fekete Dávid, a jogi szakember szerint ugyanis hasonló bűncselekményekért 2-11 évnyi büntetés is kiszabható.

Az a személy, aki közokirat-hamisítással együtt különösen nagy értékre követ el sikkasztást, halmazati büntetésül akár tizenegy év szabadságvesztéssel is sújtható - magyarázta lapnak dr. Tran Dániel, az ügytől független ügyvéd.