Így működik a Rómában üzembe helyezett pizzaautomata - videó

pizzaautomata
Róma, 2021. május 7. Frissen elkészült pizzáját veszi el egy férfi a Mr. Go pizzaautomatából Rómában 2021. május 7-én. Az újonnan üzembe helyezett automatából a nap 24 órájában vásárolhatnak az emberek, a berendezés száz pizza elkészítésére alkalmas. A kínálatban jelenleg margherita, szalonnás, négysajtos és csípős szalámis szerepel és a pénzbedobást követően három percen belül megkapják a kiválasztott fajtát. MTI/AP/Andrew Medichini
Vágólapra másolva!
Három perc alatt a vásárló szeme láttára készít el egy kis pizzát Olaszország első pizzaautomatája, amelyet a római Bologna téren helyeztek üzembe.
Vágólapra másolva!

Az éhes járókelőket éjjel-nappal kiszolgáló automata, a Mr. Go Pizza ötlete egy nemzetközi startup vállalkozástól származik, amely Let's Pizza néven szabadalmaztatta a technológiát.

Az automatánál négyféle pizza közül lehet választani 4,50 és 6 euró, az az 1600 és 2150 forint közötti áron.

A vásárló egy üvegablakon át figyelheti, amint az automata elkészíti a pizza alapanyagát, a tésztát, paradicsomszósszal és a kívánt feltétekkel megrakja, majd megsüti.

Az első reagálások az újdonságra nem mondhatók lelkesnek, a "megteszi, ha az ember siet"-től az elborzadásig terjednek. Sokan túl kicsinek találják az adagot és keveslik a rajta lévő feltétet is.

A pizzaautomata valójában szentségtörésnek számítana Olaszországban,

a legalább 130 éves múltra visszatekintő hagyományt féltve őrző nápolyi pizzasütőket mégsem igazán zavarja az automatizálás,

szerintük Olaszországban egyszerűen nincs jövője az automatában sült pizzának.