Vasárnap délelőtt elütött egy ötéves gyereket a Maros megyei Mezőbándon egy 76 éves marosvásárhelyi férfi. A helyiek majdnem meglincselték - számolt be a Maszol erdélyi hírportál. Az eset, ami sok tekintetben hasonlít a 15 évvel ezelőtti olaszliszkai tragédiához, végül a román rendőrök és kommandósok gyors közbelépésének köszönhetően nem vezetett tragédiához.

A balesetben megsérült ötéves kisfiút mentőhelikopterrel szállították a marosvásárhelyi kórházba. A sofőrt a rendőrség megszondáztatta, az eredmény negatív volt. 
A román rendőrök még vizsgálják a baleset pontos körülményeit. 

A baleset után azonnal összerohantak a helyiek, akik agresszívan léptek fel a sofőrrel szembenForrás: FACEBOOK/POLITIA DE FRONTIERA

Mint írta a Maszol, mivel a gázolást követően a helyiek hamar odamentek a vétkes sofőrt fenyegetni, fokozott rendőri jelenlétre is szükség volt. A helyszínre nemcsak a rendőrség, hanem annak különleges maszkos egysége, valamint a csendőrség is kiérkezett. Így sikerült megelőzniük, hogy a sofőrnek komolyabb baja legyen. 

A sérült gyereket mentőhelikopterrel szállították a marosvásárhelyi kórházbaForrás: FACEBOOK/POLITIA DE FRONTIERA

Az eset sok tekintetben hasonlít a 15 éve a magyarországi Olaszliszkán történtekhez, bár az erdélyi Mezőbándon a román rendőrök gyors közbelépésének köszönhetően nem lett tragédia.