A francia rendőrség vasárnap este, az A9-es autópályán tartóztatta le azt a férfit, akit az öt nappal ezelőtt Avignonban, egy drograzzia során agyonlőtt 36 éves francia rendőr, Eric Masson meggyilkolásával gyanúsítanak.

A Spanyolország felé menekülő gyanúsítottat és a vele utazó tettestársát, valamint az autó sofőrjét is őrizetbe vették. Hétfőn reggel pedig az egyik gyanúsított húga is előzetes letartóztatásba került. Jean Castex francia miniszterelnök, belügyminisztere, Gérard Darmanin kíséretében kedden személyesen vesz részt Avignonban a hős rendőr számára rendezett nemzeti megemlékezésen. Gérard Darmanin hétfőn reggel a francia BFMTV-nek adott interjújában kijelentette, hogy a „francia rendőrség soha nem fogja békén hagyni a kábítószer-kereskedőket és a kábítószeres bűnözőket".

IllusztrációForrás: AFP/Hans Lucas/Eric Dervaux

A francia Nemzetgyűlés a múlt héten tárgyalta a cannabis - mint élvezeti cikk - fogyasztásának legalizálását célzó törvényjavaslatot, amelyet Caroline Janvier, francia kormánypárti képviselő, a francia miniszterelnök és a belügyminiszter párttársa dolgozott ki és nyújtott be.