Hatalmas lángokkal ég egy csehországi roncstelep - videó

tűz egy csehországi autóroncs-terepen
1500 tonnányi autóroncs gyulladt ki a csehországi Ostravában.
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel óta hatalmas lángokkal ég egy autóroncstelep az északkelet-csehországi Ostravában. A cseh közszolgálati hírügynökség (CTK) beszámolója szerint legalább 1500 tonnányi autóroncs kapott lángra.
Vágólapra másolva!

A hatalmas tűz oltásban legalább 30 tűzoltóegység vesz részt, de

a körülbelül 100 hivatásos mellett több tucat önkéntes tűzoltó, és a cseh honvédség katasztrófavédelmi speciális alakulata is próbálja megfékezni a több méter magas lángokat.

A tűzoltást, amelyben részt vesz két helikopter és több harcjármű is, nagyban nehezíti, hogy az 1500 tonnányi autóroncs mellett rengeteg festéket, műanyagot és gumiabroncsot tároltak a telepen, amelyek nagy része szintén lángra kapott.

A cseh rendőrség a közösségi oldalán arról számolt be, hogy

az ipari város vitkovicei negyedében a lakosságot arra figyelmeztették, hogy aki teheti, ne hagyja el az otthonát, az ablakokat pedig tartsák zárva.

A városba vezényelték a cseh katasztrófavédelem mobillaborját is, hogy méréseket végezzenek a levegőből.

- nyilatkozta a CTK-nak Lukas Popp, a Morva-Sziléziai katasztrófavédelem szóvivője, aki hozzátette, hogy egyelőre nem kellett elrendelni a környékbeli lakosság evakuálását.

A városi rendőrség azt is közölte, hogy

hétfő délelőtt a hatalmas tűzben több robbanás is történt a telepen, de személyi sérülésről nem számoltak be.

A CTK úgy tudja, egyedül a roncstelep egyik munkását szállították kórházba, de őt is csak megfigyelésre füstmérgezés gyanújával. Azt is írták, hogy a roncstelepet üzemeltető SPV Recycling vállalat vezetése csak egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy egyelőre nem kívánnak megszólalni az ügyben, legkorábban keddre ígértek bármiféle nyilatkozatot.