Egy volt magyar rockzenész a jemeni terroristák áldozata

Jemen
Vágólapra másolva!
Elraboltak és megöltek egy magyar férfit Jemenben - írja az Orientalista blog. A Blikk cikke szerint az áldozat a Parázsló Hamvak nevű rockbanda korábbi zenésze volt, aki felvette a muszlim vallást.
Vágólapra másolva!

Az oldal azt írja, hogy áprilisban a dél-jemeni milícia tagjai raboltak el egy magyar állampolgárt.

A muszlim hitre áttért férfiért váltságdíjat követeltek, de mivel nem kapták meg, ezért halálra kínozták.

A Yemen Akbhar oldal egy jemeni aktivistára, Adel Al-Huszeinire hivatkozik, aki szerint a magyar férfit az Egyesült Arab Emirátusok által támogatott dél-jemeni milícia fegyveresei rabolták el, majd megkínozták és megölték.

Adel Al-Huszeini Tiwtter-oldalán először még április végén számolt be az esetről, majd május 8-án egy újabb twitteres üzenetben emlékezett a gyilkosságra.

A jemeni blogger szerint a magyar férfi 43 éves, és Kimo néven ismerték, még mielőtt áttért volna a muszlim hitre és felvette az Abdul Karim Faresz nevet. Az egykori zenész másfél évtizede tért át az iszlám vallásra. Hangmérnökként kezdett új életet Jemenben. Azért rabolták el, hogy váltságdíjat csikarjanak ki érte, de a 43 éves férfi nem volt együttműködő a terroristákkal, és később belehalt a kínzásokba.

Al-Huszeini állítása szerint a magyar férfi elrablásáról és megöléséről értesítette a jemeni külügyminisztériumot, Magyarország jemeni nagykövetségét és az ENSZ szakértőit. A Külügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg az esetet.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi lázadók és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű koalíció támogat.