Nyolcórás forgalmi dugót okozott még péntek reggel egy kétszer három sávos amerikai autópályán rohangáló meztelen férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy pokolgépes merényletet fog elkövetni, ha a rendőrök nem teljesítik a követeléseit – írja a Ripost New York Post internetes kiadására hivatkozva. 

A beszámoló szerint a hatalmas fennakadást okozó férfi szándékosan árokba hajtott a városi terepjárójával az egyik autópályán Georgia keleti részén, majd meztelenül kiugrott a járműből és robbantásos merénylettel kezdett fenyegetőzni. A fenyegetőző futott pár tiszteletkört az aszfalton, aztán visszaszállt a kocsijába és elbarikádozta magát.

A Glynn megyei rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínére, és nem kevesebb, mint 8 órára lezárták az autópályát, mivel a férfi nem volt hajlandó megadni magát - írja a lap.

A rendvédelmi szerveken belül működő speciális egység (SWAT) emberinek sikerült élve elfognia a beszámíthatatlanul viselkedő férfit. A kommandósok egy bénító gázgránátot lőttek a kocsijába, majd kirángatták a járműből és sokkolóval ártalmatlanították.

Az elfogás pillanatáról egy helyi tévécsatorna készített felvételt:

A bevetési egység tagjai először nem tudták megfogni a gyanúsított kezét, ezért sokkolópisztollyal ártalmatlanították. A férfi nagyon izgatott volt, és zavarosan beszélt

– közölte Rick Evans, a Glynn megyei rendőrség vezetője, aki azt is hozzátette, hogy a gyanúsítottat letartóztatása után először kórházba szállították, mivel vélhetően kábítószer hatása alatt állt. Evans hozzátette, hogy a férfi autójának átkutatásakor semmilyen robbanóanyagot nem találtak - írja a Ripost.