Áder János részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak

Kazany, 2021. május 11. Rendőrök és mentősök a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. május 11-én. A lövöldözésben legkevesebb tizenegy ember, köztük kilenc gyerek életét vesztette, 32 megsebesült. Az egyik, 17 éves támadót elfogták, a másikat a biztonsági erők lelőtték. MTI/AP/Roman Krucsinyin
Vágólapra másolva!
Áder János köztársasági elnök is részvétet nyilvánított Vlagyimir Putyinnak, Oroszország elnökének a kazanyi iskolában kedden történt fegyveres támadás miatt.
Vágólapra másolva!

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) által kedden az MTI-hez eljuttatott táviratban az államfő azt írta: mély megrendüléssel értesült a tragédiáról, amelynek következtében több gyermek és felnőtt is életét vesztette.

- fogalmazott részvétnyilvánításában Áder János, hozzátéve: "osztozunk fájdalmukban, együttérzünk a sebesültekkel, akárcsak a traumát átélt diákokkal és tanáraikkal is, akiknek mielőbbi teljes testi és lelki felgyógyulást kívánunk".

A támadás miatt Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló levelet küldött Vlagyimir Putyinnak és Rusztam Minnyihanov tatárföldi elnöknek.

Rendőrök és mentősök a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett lövöldözés helyszínén, 2021. május 11-én Forrás: MTI/AP/Roman Krucsinyin

Az oroszországi Kazany egy iskolájában történt fegyveres támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van. A legfrissebb adatok szerint

a támadást egy 19 éves helyi fiatalember hajtotta végre, akit a biztonsági erők elfogtak.

Az orosz nyomozóbizottság tömeges gyilkosság ügyében indított nyomozást. A helyszínen tartanak a vizsgálatok, a Nemzeti Terrorellenes Bizottság tájékoztatása szerint az iskola környékén terrorellenes műveletet indítottak.