Nem érezte jól magát Magyarországon ezért tért vissza a polgárháború sújtotta Jemenbe Abdul Karim Fares, akit elrabolt és megölt egy fegyveres milícia. A férfi Koltai György néven született Magyarországon, egy szkinhed banda énekese volt, de később felvette az iszlám vallást.

– Itthon nem érezte otthon magát, Jemenben viszont megtalálta, amit talán egész életében keresett. Teljesen nem szakított ott sem a zenei múlttal, hangmérnökként dolgozott – mondta Kovács Miklós Ahmed barátjáról, a Jemenben megölt Abdul Karim Faresről. A cikk szerint a férfi Koltai György néven született, és  17 évvel ezelőtt még tarkopaszon a Parázsló Hamvak nevű szkinhed bandában énekelt.

Az életében pár év múlva azonban gyökeres fordulat következett be: felvette az iszlám hitet, és nevét megváltoztatva új életet kezdett.

Belehalt a kínzásokba

– Nem hiszem, hogy valami különös oka lett volna a pálfordulásra, egyszerűen csak a vallásunkban találta meg a lelki békéjét – mondta Kovács Miklós Ahmed Faresről, aki a kétezres évek második felében Jemenbe költözött.

A polgárháború kiteljesedésével  azonban Jemen egyre veszélyesebb hellyé vált, így átmenetileg Fares visszatért Magyarországra. Barátja szerint azonban nem érezte jól magát. 

Mondogattuk neki többen, hogy legyen türelemmel, amíg békésebb lesz ott a helyzet, de nem hallgatott ránk, visszautazott. Túl korán  – mondta Kovács. A férfi ezután vagy egy évig nem hallott barátjáról, egészen mostanáig. 

A férfi halálhírét egy jemeni aktivista jelentette be, hivatalosan azt nem erősítették meg. Adel Al-Huszeini a Twitteren azt írta, Farest a dél-jemeni milícia fegyveresei rabolták el, hogy váltságdíjat kérjenek érte, de a 43 éves férfi nem volt együttműködő a terroristákkal, és később belehalt a kínzásokba.