Nem mindennapi esetről tett közzé bejegyzést szerdán a Nagyszombat Megyei Rendőrség a Facebook-oldalán - számolt be a Paraméter felvidéki hírportál.

A szlovák rendőrséget más autósok értesítették, miután arra lettek figyelmesek, hogy egy munkagép segítségével egy autót felraktak egy Ford Focus tetejére, majd abba beszállt öt ember, és útnak indultak.

Kocsi hátán kocsi szó szerint Nagyszombat közelébenForrás: FACEBOOK/ Nagyszombat Megyei Rendőrség

A nagyszombati járőrök hamar ráleltek a jól láthatóan túlterhelt autóra, amely mögött kisebb dugó alakult ki.

Az ellenőrzés során a Fordban ülők azt állították, hogy a tetőn lévő roncsot megvették a tulajdonosától, és ilyen módon akarták elvinni, majd leadni a gyűjtőudvarba. Az esetről egy videót is megosztottak, amely a szlovák rendőrség közösségi oldalán tekinthető meg.

A rendőrök nem csupán a szállítás módját kifogásolták, hanem azt is megállapították, hogy a Ford közlekedésre alkalmatlan volt, így leszerelték róla a rendszámtáblát. A két kocsit végül az egyik vontatószolgálat szállította el.

A nagyszombati rendőrök szerint a roncsot szállító Ford is közlekedésre alkalmatlan volt, ezért leszerelték róla a rendszámtáblátForrás: FACEBOOK/NAGYSZOMBAT MEGYEI RENDŐRSÉG

Mint kiderült, a sofőr nem először követett el hasonló kihágást, így a pénzbírság mellett a jogosítványát is bevonták.