Pénteken 6,6-os erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét. A német földtani intézet (GFZ) közlése szerint a föld 10 kilométerrel a tengerfenék alatt mozdult meg.

Az indonéziai földtani intézet szerint a földrengés fészke a tartomány Nias Barat nevű körzetétől 141 kilométerre volt, 19 kilométeres mélységben. A mintegy 20 percen át tartó földmozgást követően nem volt szükség cunamiriadóra.
Egyelőre nem érkezett jelentés esetleges sérültekről.

Az Amerikai Földtani Megfigyelő Szolgálat (USGS) által közreadott térkép Szumátra földrengés sújtotta északnyugati részéről 2021. május 14-énForrás: MTI/EPA/USGS/-

Filifo Daili, az ország katasztrófavédelmi hatóságának egyik munkatársa azt mondta, a károk felmérése tart. Egy környékbeli Twitter közösségi portálon közzétett beszámolója szerint a földmozgást a sziget nyugati részén lévő Padang városában is érezték, ahol sokan kimenekültek a házaikból.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések.