Csütörtök éjszaka meghalt a kórházban az a fiatal nő, aki vasárnap háromhetes fiával balesetet szenvedett egy pozsonyi lakóház liftjében, amikor az hirtelen, nyitott ajtóval indult el - tudatta a Paraméter felvidéki hírportál. A gyerek a helyszínen meghalt.

Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunkvasárnap egy mindössze háromhetes csecsemő halt meg egy pozsonyi liftbalesetben, édesanyja pedig a liftaknába szorult és súlyos sérüléseket szenvedett.

Novy Cas hírportálon azt írták, hogy akkor történt a tragédia, amikor a 25 éves anyuka, Nina épp beszállt volna a felvonóba a gyerekével, aki a babakocsiban feküdt. 

A lift viszont váratlanul, nyitott ajtókkal elindult. 

A nő a felvonó és a liftakna közé szorult, a csecsemő pedig súlyos sérülten bent ragadt a liftben.  Miután a tűzoltóknak sikerült kiszabadítani a mindössze háromhetes kisfiút, átadták a mentőknek, de sajnos már nem sikerült újraéleszteni.

A súlyos koponya- és mellkassérüléseket szenvedett 25 éves édesanyát ugyan sikeresen újraélesztették, de kritikus állapotban szállították kórházba.  Többször megműtötték, de szerdán romlani kezdett az állapota,  pénteken pedig elsőként a TV Noviny számolt be arról, hogy szervezete feladta a harcot a kórházban.

Továbbra sem tudni, hogy pontosan milyen okból történt a tragédia. A Markíza tévé által megszólaltatott igazságügyi szakértő szerint a liftajtó indítóberendezésével mindenképpen gond volt, és a meghibásodáshoz a felvonó kora is hozzájárulhatott.