Szombattól szabadon lehet utazni Csehországba is

Daily Life In Prague ARCHITECTURE BUILDING buildings capital CASTLE CATHEDRAL chech CHURCH CITY czech czechia EUROPE EUROPEAN HILL prague praha REPUBLIC river SAINT st. tour TOURISM UNION vitus
Prága is feketelistára került
Vágólapra másolva!
Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán pénteken hajnalban.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter kiemelte: az oltási igazolványokat a két ország kölcsönösen elismeri, így a megállapodás mindenkire nézve érvényes, függetlenül a beadott oltóanyag fajtájától.

- írta a miniszter.

Hozzátette, hogy Csehország és Magyarország között évente több százezer turista fordul meg, mostantól pedig újra megnyílik a lehetőség a kölcsönös prágai, budapesti, brünni városnézésekre, a fürdővárosok meglátogatására, a balatoni, hévízi pihenésekre.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy további országokkal is tárgyalnak - "ma Lengyelországban, Lódzban" -, és amint létrejön a következő megállapodás, azonnal tájékoztatást adnak róla.