Több tízezren tüntettek több francia városban Izrael ellen és a palesztin terrorizmus mellett. A szélsőbaloldali csoportok által támogatott tüntetéseken rengeteg bevándorló vett részt, több felvételen is látszik, hallatszik, hogy Allah Akbart és antiszemita jelszavakat kiabálnak. Párizsban egy rendőrt megvertek, gyújtogattak, de máshol is volt erőszak. A tüntetéseket egyébként a francia belügyminisztérium betiltotta, egyrészt a szigorú járványügyi korlátozások miatt (Franciaországban a kevés vakcina miatt még a teraszok is zárva vannak), másrészt a tüntetések veszélyessége miatt. Mindenesetre ennek ellenére feldúlták Párizst és több francia nagyvárost. Egy rendőr súlyosan megsérült, 45 tüntetőt letartóztattak.

A Préfecture de Police Twitter-bejegyzése szerint a fővárosban akkor szabadultak el az indulatok, amikor egy csendőr megsérült az Ornano sugárúton.

Este 7 óráig 44 embert vittek be, később még egyet, őt már a kijárási korlátozások megsértése miatt.

Több videón is láthatóak a párizsi tüntetések, és persze az erőszak is:

Sjabb-felvételek:

Ez is Párizs, "Allah akbar"- és "Izrael gyilkos"-kiáltásokkal:

Strasbourg, itt azt skandálják, hogy Izrael gyilkos:

Lyonban Allah akbar-kiáltásokkal tarkított tüntetés:

Brüsszelben is volt szombaton palesztinpárti megmozdulás, itt a tüntetők iszlamista, zsidóellenes kiáltással arra emlékeztettek, hogy mi történt Khaybarban annak idején. (Medinában, a mai Szaúd-Arábiában, a khaybari csatában 628-ban muszlim katonák támadtak az ott élő zsidókra, akik közül rengeteget kivételes kegyetlenséggel lemészároltak, így végül megadták magukat, és a termésük felét a muszlimoknak kellett adniuk). Mindez egyértelmű, halálos fenyegetés volt. 2021-ben.