Súlyos vonatbaleset történt vasárnap az Egyesült Államokban. Egy tehervonat kisiklott, amikor egy kisebb hídon haladt át,  amely részben összeomlott, és a vonatszerelvény kettészakadt - írta az ABC News.

Egy műtrágyát szállító tehervonat kisiklott és kigyulladt Iowában vasárnap délután két órakor, Sibley városában. Az Union Pacific társaság  tehervonata 47 kocsiból állt, a baleset után az iowai Sibleyből legalább 100 embert kellett evakuálni.

A helyi Vöröskereszt központot nyitott az otthon nélkül maradt embereknek, akik valószínűleg helyi idő szerint hétfő estére már vissztérhetnek az otthonaikba.

A vonat nagyon gyúlékony műtrágyát és ammónium-nitrátot szállított. Amint a vegyszerek kigyulladtak, hatalmas lángok csaptak a magasba,  pillanatokon belül mindent hatalmas fekete füstfelhők borítottak be - nyilatkozta Ken Huls, Sibley tűzoltóparancsnoka, aki hozzátette:

Egyelőre nincs hír sérültekről és halálos áldozatokról.   

A hatóságok ugyanakkor elrendelték, hogy öt mérföldes körzetben az embereik hagyják el otthonaikat, amíg a sürgősségi szolgálatok nem tudják ellenőrzésük alá vonni a tüzet. A szomszédos Ashton, Little Rock, Melvin, Ocheyedan és Sheldon városok tűzoltóságait a helyszínre küldték. A tisztviselők szerint a baleset okát még vizsgálják, de a tűzet valószínüleg a kisiklott dízelmozdonyból kifolyt üzemanyag okozta, amely a baleset után lángra kapott, és továbbterjedt a vagonok rakományaira.Robyn Tysver, az Union Pacific szóvivője ugyanakkor elmondta, hogy a vonat személyzetének egyike tagja sem sérült meg.