Elengedtek Franciaországban egy holland drogkereskedőt, mert nem találtak tolmácsot

Vágólapra másolva!
Franciaország legdélibb nagyvárosában, Perpignan-ban a bíróság kénytelen volt szabadon engedni azt a holland férfit, akit tizennégy kiló marihuána birtoklása miatt tartóztattak le.
Vágólapra másolva!

A 14 kiló kannabiszt a határőrök fedezték fel a holland férfi autójában, amikor a Pireneusoknál fekvő Le Boulou-i határállomáson ellenőrzést tartottak. A holland férfi azzal magyarázta a marihuánával megrakott sporttáska jelenlétét, hogy azt bizonyára az autó korábbi tulajdonosa felejtette az ülések alatt fél évvel azelőtt, amikor a holland férfi az autót megvásárolta tőle. A magyarázat nem győzte meg a határvédelmi szerveket, ezért a férfit letartóztatták,

de a bíróság néhány nap múlva szabadlábra helyezte, mert nem találtak francia-holland tolmácsot, aki a vizsgálat során tolmácsolt volna.

Április végén a valance-i bírósági tárgyalást úszta meg három kábítószer-kereskedő, mert nem álltak rendelkezésre biztonsági őrök, akik a gyanúsítottakat a bíróságra kísérhették volna. A francia hatóságok mindkét esetben a koronavírus-járvány közvetett hatásával magyarázták a történteket és a személyzet hiányát.