Garamrudnóban az áradás következtében meghalt egy ember, miután a hatalmas felhőszakadás következtében annyira megáradt a Garam folyó, hogy az átszakította a töltést, és pillanatok alatt elöntötte a nyugat-szlovákiai települést - számolt be a Paraméter felvidéki hírportál.

Azt írták, hogy a pozsonyi kormányhivatal keddi tájékoztatása szerint Eduard Heger szlovák kormányfő a katasztrófa sújtotta községbe tart, hogy személyesen mérje  fel a helyzetet.

A Besztercebányai Kerületben található 500 fős települést hétfő eset öntötte el az árvíz, miután a megáradt Garam átszakította a töltéstForrás: Szlovák Tűzoltóság (HaZZ)

Katarína Krizanová tűzoltósági szóvivő elmondta, hogy a tűzoltók egész éjszaka folytatták a mentést, és jelenleg is nagykapacitású gépekkel szivattyúzzák a vizet az elárasztott házakból, pincékből és az utcákról.

 A szóvivő közölte, hogy az egyik elárasztott házból három személyt kellett kimenekíteni, miután képtelenek voltak onnan kijutni.  Krizánová megerősítette azt is, hogy a folyó erős sodrása magával ragadott egy embert, akit később holtan találtak meg a falu határában.